ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα: Δείτε LIVE που υπάρχουν πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Φωτιές τώρα: Δείτε LIVE που υπάρχουν πυρκαγιές σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Φωτιές LIVE: Λεπτό προς λεπτό όλες οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελληνική Επικράτεια - Σε συναγερμό η πυροσβεστική λόγω καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών

Από το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου άρχισε να υποχωρεί το κύμα καύσωνα που επηρέασε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες καθώς επικρατούν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δημιουργούν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Ήδη από χθες (2/7), πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συναγερμός στην ανατολική Μάνη - Σοβαρό πρόβλημα στον Κότρωνα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Λακωνία.

Δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της ανατολικής Μάνης ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στις περιοχές του Κότρωνα και του Παρασύρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Στις φλόγες από τα ξημερώματα περιοχή κοντά στο Μαραθώνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/7) πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα.
Στο σημείο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Μπείτε στο Newsbomb.gr να διαβάσετε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις και τις προγνώσεις για τον ΚΑΙΡΟ.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα τα μέτωπα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Σε ύφεση έιναι η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου στη δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Ροβολιάρι και Τσούκα. Η φωτιά κατακαίει δασική έκταση.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ είναι και σε δύσβατο σημείο, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας καθώς και δυο PZL (πετζετέλ) από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Σε ύφεση η φωτιά στην Κεφαλονιά

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής (2/7) στην περιοχή Αγία Ειρήνη, νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πολύ υψηλό κίνδυνο αντιμετωπίζουν
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική)
Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις