ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα (pics&vids)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα (pics&vids)

Φωτιά Τώρα: Εκτός ελέγχου οι φλόγες στην Ανατολή Ιεράπετρας- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Πεύκους Σητείας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής (07/07) σε χορτολιβαδική έκταση στους Πεύκους Σητείας και σε δασική έκταση στην Ανατολή Ιεράπετρας.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Κρήτη, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυκτα στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις».

Στο σημείο ωστόσο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σβήνοντας όσες μικροεστίες φωτιάς υπάρχουν σε μια προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν να πέσει η νύκτα.

Καθοριστική για την εξέλιξη της φωτιάς υπήρξε η συνδρομή δύο ελικοπτέρων που σε συνδυασμό με το σχεδιασμό των Πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψαν το ενδεχόμενο οι φλόγες να πλησιάσουν στα θερμοκήπια της περιοχής.

Το μεσημέρι πάνω από την φωτιά πέταξε και αεροσκάφος «Καναντέρ» το οποίο ωστόσο δεν επιχείρησε λόγω των δυνατών ανέμων.

Στο άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς στους Πεύκους Σητείας η φωτιά περιορίστηκε νωρίτερα ωστόσο και εκεί εξακολουθούν να μένουν δυνάμεις υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

lasithi fwtia9

Η φωτιά στην Ανατολή:

lasithi fwtia2

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας βρίσκεται στο σημείο και όπως δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι, η εικόνα νωρίς το πρωί ήταν αρκετά καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα, οι άνεμοι έχουν πέσει και η βοήθεια του πρώτου ελικοπτέρου που έφτασε στο σημείο, ήταν καθοριστική. Στη πυρκαγιά αυτή βρίσκονται 28 πυροσβεστικά οχήματα, πολλοί εθελοντές και διασώστες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για σήμερα, Σάββατο, το επίπεδο επικινδυνότητα πυρκαγιάς παραμένει «πολύ υψηλό», ενώ προβλέπονται ισχυροί άνεμοι στην Ιεράπετρα.

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο

Παράλληλα, στους Πεύκους Σητείας όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις εννέα χθες βράδυ σε δύσβατο σημείο και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρύγορα, επιχειρούν 7 οχήματα με 20 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: radiolasithi.gr

Σχετικές ειδήσεις