ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Ακόμα μία νύχτα κόλασης στη Ζάκυνθο - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο νησί! (pics)

Φωτιά τώρα: Ακόμα μία νύχτα κόλασης στη Ζάκυνθο - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο νησί! (pics)

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Τεράστια πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στις ορεινές περιοχές Αγίου Γεωργίου Κρημνών κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου και συγκεκριμένα στη θέση «Βάρθες», ώστε να καταπολεμήσουν ακόμα μια πυρκαγιά.

Πριν ακόμα σβήσει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Ορθονιές Ζακύνθου, μια νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (13/7) κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών, στις Βολίμες Ζακύνθου, κοντά στο Ναυάγιο και λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Ορθονιές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται από χθες στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά των Ορθονιών έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας συνεχίζουν να ρίχνουν νερό σε διάφορα σημεία, φοβούμενοι αναζωπύρωση.

Στο σημείο βρίσκονται 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ πριν λίγη ώρα έφθασαν στην Ζάκυνθο ακόμα δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας με 18 άτομα.

Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, τρία αεροσκάφη Canadair ενώ αναμένονται ακόμα 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Η πυρκαγιά είναι μεγάλη αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και καίει δάσος και αγροτικές εκτάσεις.

*Φωτογραφίες από imerazante.gr

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη 13/7 (pic)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Πέμπτη, 13 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε στον χάρτη τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο.

170713

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σχετικές ειδήσεις