ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στα Καλύβια – Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους

Πύρινη κόλαση στα Καλύβια – Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής – Θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης – Μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις – Λίγα μέτρα από τα σπίτια έφτασαν οι φλόγες

Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής, όπου το απόγευμα της Δευτέρας, 31 Ιουλίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικίες, ενώ το απόγευμα οι πύρινες γλώσσες έφτασαν λίγα μέτρα από τις αυλές των σπιτιών.

4193081

Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 5 ελικοπτέρων έδωσαν σκληρή μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το εμποδίσουν να φτάσει μέχρι τα σπίτια. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, ο κίνδυνος έχει περιοριστεί.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση 100-150 μέτρων από τις πλησιέστερες κατοικίες, με τον άνεμο να έχει αντίθετη κατεύθυνση.

4193076

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 9 οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν και πάλι τα ελικόπτερα.

Για αρκετά μέτωπα της πυρκαγιάς έκανε λόγο η κ. Σταυρούλα Μαλίκη, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως ανέφερε η κ. Μαλίκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με την πυρκαγιά να κινείται προς την περιοχή της Σαρωνίδας.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος ο οποίος αγγίζει τα 6-7 μποφόρ.

Στην περιοχή παρατηρήθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

4193124

Μετά τις 21:30, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά αναζωπυρώθηκε και πέρασε από την πλευρά της Σαρωνίδας.

Σχετικές ειδήσεις