ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Καλύβια: Εικόνες ΣΟΚ - Έτσι έζησαν οι κάτοικοι τον πύρινο εφιάλτη

Φωτιά στα Καλύβια: Εικόνες ΣΟΚ - Έτσι έζησαν οι κάτοικοι τον πύρινο εφιάλτη

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (31/07) στα Καλύβια Αττικής - Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς, το πρωί της Τρίτης

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ - Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ - ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες ήταν ολονύχτια και μεγάλος τους αντίπαλος ήταν και παραμένουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι συγκλονισμένοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών από γης και αέρος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

fotia kalivia6
fotia kalivia7

fotia kalivia2
fotia kalivia3
fotia kalivia4
fotia kalivia5
fotia kalivia9

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

fotia kalivia12

Σήμερα (01/08) το πρωί το ενεργό μέτωπο βρίσκεται στο λόφο Σκόρδι, μακριά από κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας.

fotia kalivia8

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.

fotia kalivia17

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

fotia kalivia18

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Το Newsbomb.gr στις 29 Ιουνίου είχε αποκαλύψει τις τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πέρα από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, είχαμε αποκαλύψει ότι δεν έχουν γίνει τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι αναγκαίες ενοικιάσεις πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σχετικές ειδήσεις