Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, στη θέση Άγνος αργά το απόγευμα της Τρίτης (15/8),

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με εννέα οχήματα, 25 πυροσβέστες, και 15 άτομα δύο πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Πριν δύσει ο ήλιος, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο συνέδραμε με ρίψεις τις προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίες δυσχεραίνονται λόγω του ανέμου σε συνάρτηση με τη νύχτα. Η φωτιά αυτή την ώρα εξελίσσεται σε δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και εθελοντές με υδροφόρες του δήμου, σε περίπτωση που τους χρειαστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ μία ακόμη φωτιά απασχόλησε την πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη, όταν το απόγευμα στην περιοχή Κάτω Μούλια της Γόρτυνας Ηρακλείου εκδηλώθηκε φωτιά αρχικά σε καλαμιώνα η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε γεωργικές εκτάσεις. Πέντε οχήματα με δύναμη 15 ανδρών έδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα η φωτιά να βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο αφού έκαψε 6 στρέμματα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι το πρωί.

Και στις δύο φωτιές δεν υπήρξε κίνδυνος για σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις.