Φωτιά στον Ταΰγετο - Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς - Δείτε πού

Φωτιά στον Ταΰγετο - Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς - Δείτε πού

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Φωτιά μαίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (05/09) στον Ταΰγετο - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (λίγο μετά τις 05:00) σε δασική περιοχή στην περιοχή «Ανάληψη» στον Ταΰγετο.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Κορίθι Ζακύνθου ενώ το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 50 δασικές και 36 αστικές πυρκαγιές ενώ κλήθηκε για 36 παροχές βοήθειας.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα - Δείτε πού

Όπως φαίνεται στο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη (05/09), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα - Ρόδος)

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί, ποιες περιοχές βρίσκονται σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή):politiki prostasia

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.