Φρίκη στο Σαρωνικό: Μαύρισαν οι παραλίες της Σαλαμίνας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου

Φρίκη στο Σαρωνικό: Μαύρισαν οι παραλίες της Σαλαμίνας μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου

Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχει προκληθεί μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ», τα ξημερώματα της Κυριακής (10/09) ενώ ήταν αγκυροβολημένο νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στο Σαρωνικό κόλπο.

«Μαύρισε» η θάλασσα και οι παραλίες στη Σαλαμίνα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το salamina-press προκαλούν ανατριχίλα.

saronikos5

saronikos2

saronikos

saronikos3

saronikos6

Υπενθυμίζεται ότι το «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», βυθίστηκε χθες Κυριακή, με τα αίτια του ναυαγίου να παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα ωστόσο πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι πιθανόν υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του πλοίου από κάποιο σωλήνα.

saronikos4

Την ώρα του συμβάντος μέσα στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους.

saronikos7

Εν τω μεταξύ χθες, προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος, αφέθησαν ο πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός του μικρού δεξαμενόπλοιου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί.

Για το συμβάν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε από παραπλέον φορτηγό πλοίο που ανέφερε ότι το «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» έχει πάρει επικίνδυνη κλήση.

Στο σημείο όπου βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο παρατηρήθηκαν πετρελαιοκηλίδες, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γνωστοποιήσει την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στις δεξαμενές του και να αναθέσει σε εταιρεία αντιρρύπανσης τη διαχείριση του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα.

Το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων. Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7. 

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: salamina-press