Τραγωδία στη Χαλκιδική: Μία γυναίκα νεκρή και ο σύζυγός της τραυματίας μετά από κατάδυση

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Μία γυναίκα νεκρή και ο σύζυγός της τραυματίας μετά από κατάδυση

Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα στη Χαλκιδική μετά από κατάδυση, μαζί με τον σύζυγό της, σε μεγάλο βάθος, σε περιοχή του Τορωναίου κόλπου.

Την ίδια ώρα, ο άντρας της, νοσηλεύεται στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ επικαλούμενο πληροφορίες από το Λιμενικό, πρόκειται για ένα ζευγάρι Βούλγαρων, 47 και 45 χρόνων που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την κατάδυσή του.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, δήλωσε πως η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα. «Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε γιατρός ο οποίος ήταν παρών στην κατάδυση του ζευγαριού, δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή», πρόσθεσε.

Αδιαθεσία αισθάνθηκε και ο 47χρονος σύζυγός της ενώ βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και σύμφωνα με την κ. Ματσικούδη, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε, ξεκίνησαν να τον ανεβάζουν σταδιακά στην επιφάνεια του νερού για αποσυμπίεση.

«Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου "'Αγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.