ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Σύνταγμα

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής (22/10/2017) στα Εξάρχεια, όταν σημειώθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ από άγνωστο αριθμό ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Οι δράστες πέταξαν μολότοφ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, με την Αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Νωρίτερα το απόγευμα, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ που «απάντησαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας.

Κατόπιν εντολής της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα είχε παραμείνει κλειστός από τις 15:00 για προληπτικούς λόγους καθώς είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στις 16:00, στην πλατεία Συντάγματος, από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως «απάντηση» σε αυτή που έχει προγραμματιστεί για μια ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο, από οργανώσεις που εκπροσωπούν την ακροδεξιά, κατά του νόμου για την ταυτότητα φύλου.

Φωτογραφία αρχείου

Σχετικές ειδήσεις