ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική - Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική - Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Φονική κακοκαιρία - Ειδήσεις τώρα - Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 16 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη θεομηνία που έπληξε την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο- 26 οι τραυματίες - Ώρες αγωνίας για έξι άτομα που αγνοούνταιστη Μάνδρα - «Βόμβα» του δημάρχου Μεγαρέων για την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Ανατριχίλα από τα τελευταία λόγια ενός άνδρα: «Μάνα φοβάμαι πνιγόμαστε» - Έκλεισε τμήμα της Αττικής Οδού

Μεγάλωνει η λίστα των νεκρών όσο περνούν οι ώρες από την ισχυρή κακοκαιρία που έπληξε την Τετάρτη (16/11/2017) τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Το πρωί της Πέμπτης (16/11) πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό έναν άνδρα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ 1, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 09:30 το πρωί στα χαλάσματα σπιτιού στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει την είδηση του θανάτου του άνδρα.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΤΣΑΛΗ

Ώρες αγωνίας πέντε άτομα που αγνοούνται στη Μάνδρα

Πέντε αγνοούμενοι, από τη χθεσινή θεομηνία στη δυτική Αττική, αναζητούνται από τα συνεργεία διάσωσης της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για έναν άνδρα, περίπου 50 ετών, στο Γεφυράκι Νέας Περάμου που θεωρείται αγνοούμενος από χθες και πιθανόν να έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά μέσα στο σπίτι του, έναν ηλικιωμένο ο οποίος αναζητείται επίσης στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι Μάνδρας και οδηγούς φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων.

Λίγο μετά τις 11:30 ένα άτομο, το οποίο αγνοούταν βρέθηκε ζωντανό.

kakokairiaena

Εικόνα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία άλλα πέντε άτομα αγνοούνται στην περιοχής της Μάνδρας.

Έκλεισε τμήμα της Αττικής Οδού

Διεκόπη λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (16/11/2017) λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Για τον ίδιο λόγο διακόπηκε και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Στο μεταξύ, σχετικά τους 15 νεκρούς που μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στο Θριάσιο νοσοκομείο, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα.

Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

kakokairiaduo

Εικόνα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

«Βόμβα» του δημάρχου Μεγαρέων για την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα, Πέμπτη (16/11/2017) ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρ. Σταμούλης, το πρόβλημα σε αυτή την περιοχή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ της πόλης της Νέας Περάμου και του όρους Πατέρα, από όπου κατεβαίνουν τα νερά. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η Εθνική Οδός λειτουργεί ως φράγμα. «Δεν άφησαν διόδους εκεί που ήταν η φυσική ροή του νερού. Άφησαν συγκεκριμένες διόδους. Πολύ λιγότερες από αυτές που η φύση έχει φτιάξει, με αποτέλεσμα το νερό να φεύγει από εκεί με μεγάλη ταχύτητα γιατί συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες» καταγγέλλει ο κ. Σταμούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Παράλληλα, χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα την αυθαίρετη δόμηση στην περιοχή. «Γίνονται αυθαίρετα και μετά κάνουν ένα σχέδιο για τη νομιμοποίησή τους» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Νέα Πέραμος: «Μάνα φοβάμαι πνιγόμαστε»

eikona

Τα τελευταία λόγια του Γιώργου Μακαρούνα, πατέρα ενός παιδιού 3,5 ετών ραγίζουν καρδιές. Όπως γράφει στο Πρώτο Θέμα ο δημοσιογράφος Π. Σουρέλης, ο άτυχος 36χρονος, που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού, είχε εγκλωβιστεί στη Μάνδρα μέσα στο όχημά του από τα ορμητικά νερά, και μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο, λίγες στιγμές πριν πεθάνει. «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε!» ήταν τα τελευταία του λόγια...

Της περιέγραφε την κατάσταση και έδειχνε φοβισμένος. Όταν επιχείρησε να βγει από το φορτηγό, η γραμμή του τηλεφώνου έκλεισε ξαφνικά.
Ο 36χρονος άνδρας και πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών παρασύρθηκε από χείμαρρο και προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Πολλοί είναι οι κάτοικοι στη Μάνδρα της Αττικής που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τους ορμητικούς χειμάρρους καθώς αναγκάστηκαν να ανέβουν πάνω σε φορτηγά, λεωφορεία ή ταράτσες για να σωθούν.

Παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τις περιουσίες τους από το πέρασμα των χειμάρρων μέσα από τα σπίτια τους και προσπαθούν πλέον να διασώσουν ότι μπορούν.

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) η κ. Ευτέρπη που προσπαθεί να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της.

Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, λέει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

Σχετικές ειδήσεις