Πολυτεχνείο: Ένταση πριν από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο: Ένταση πριν από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο - Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14:30 στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην Οδό Ζαίμη.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (17/11/2017) έκλεισαν οι πόρτες του Πολυτεχνείου, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 44η επέτειο.

Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων άφησαν από το πρωί λουλούδια και στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ λόγω των εκδηλώσεων μνήμης η Αστυνομία θέτει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

polytexneio2

Οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, άνοιξαν χθες μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων, ενώ οι καταληψίες περιορίστηκαν σε ένα κτήριο του ΕΜΠ.

Λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο οι μετακινήσεις με το Μετρό θα γίνονται σήμερα μετ' εμποδίων, καθώς θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά σταθμοί, με εντολή της Αστυνομίας.

polytexneio3 copy

Συγκεκριμένα ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15.00, ενώ στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα επίσης με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Παράλληλα, σε ισχύ θα τεθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.