ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος για πλημμύρες: Απόλυτη καταστροφή! Βοηθήστε όπως μπορείτε

Καλλιάνος για πλημμύρες: Απόλυτη καταστροφή! Βοηθήστε όπως μπορείτε

Τις πληγείσες περιοχές της δυτικής Αττικής επισκέφθηκε το Σάββατο ο αναπληρωτής γραμματέας κοινωνικών φορέων της ΝΔ κ. Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ίδιος διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και επιχείρησε με την ιδιότητα του μετεωρολόγου να ενημερώσει τους κατοίκους για το φαινόμενο που χτύπησε την δυτική Αττική αλλά και για το πώς μπορεί να προστατευθεί η περιοχή στο μέλλον από ανάλογα φαινόμενα.

Συνομίλησε με τους πλημμυροπαθείς και προσπάθησε να τους δώσει κουράγιο ενώ μέσω Facebook απευθύνει έκκληση σε όλο τον κόσμο να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τους πληγέντες.

Ο κ. Καλλιάνος δηλώνει συγκλονισμένος και περιγράφει τα όσα είδε στην Μάνδρα με δύο λέξεις: ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

«Από τις τηλεοράσεις δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την απόλυτη καταστροφή που υπέστη η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος. Σας μιλώ ειλικρινά, ούτε στα χειρότερα σας όνειρα δεν θα μπορούσατε να αντικρίσετε τέτοιες εικόνες. Ήταν εφιαλτικές οι εικόνες και θα μου μείνουν χαραγμένες για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Οι κάτοικοι είναι σχεδόν διαλυμένοι από την κούραση προσπαθώντας να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συμμαζέψουν τα νοικοκυριά τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιάνος και προσθέτει:

«Επισκέφτηκα και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και συνομίλησα για πάνω από μισή ώρα με ανώτερο Αξιωματικό της διεύθυνσης αστυνομίας της δυτικής Αττικής. Μου εξήγησε ότι όλοι είναι χαμένοι χωρίς καμία ενημέρωση. Δεν τους έχει επισκεφτεί κάνεις, δεν τους έχει πάρει κανείς τηλέφωνο για να τους πει τι να κάνουν. Δεν έχουν νερό, μέχρι πρότινος δεν είχαν ρεύμα, ο κόσμος ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το κράτος.

Βοήθεια προσφέρει ο στρατός αλλά δεν είναι αρκετή. Οι κάτοικοι της Μάνδρας μοιάζουν απομονωμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη, φοβούνται για πλιάτσικο.

Πίσω από το αμαξοστάσιο του Δήμου, την ώρα που περνούσα, ανέσυραν έναν ακόμη νεκρό. Μπροστά από την αστυνομία σταμάτησε ένα αμάξι με τους γονείς ενός αγνοούμενου. Ρωτούσαν που να πάνε να τον βρούνε. Σκηνές ανατριχίλας...
Χρειάζεται βοήθεια η περιοχή. Σας παρακαλώ όλους σας να προσφέρετε όπως μπορείτε. Πηγαίντε να βοηθήσετε τους συμπολίτες μας. Σας έχουν ανάγκη. Ειλικρινά σας παρακαλώ.»

Σχετικές ειδήσεις