ΕΛΛΑΔΑ

«Σας ικετεύω, βοηθήστε με» - H σπαρακτική έκκληση του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη

«Σας ικετεύω, βοηθήστε με» - H σπαρακτική έκκληση του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη

Πρόσωπο - «κλειδί» στην υπόθεση ο άγνωστος φίλος που θα έφτανε με άλλη πτήση στο Χονγκ Κονγκ

«Σας ικετεύω, βοηθήστε με», είναι τα συγκλονιστικά λόγια που ψέλλισε το μοντέλο στον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, κ. Ιωάννη Μαλούκο, ο οποίος είναι ο μοναδικός άνθρωπος, με τον οποίο ήρθε σε επαφή η 19χρονη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, οι ελληνικές και κινεζικές Αρχές αναζητούν τον «εγκέφαλο» που μετέτρεψε την 19χρονη από την Μυτιλήνη σε «βαποράκι».

Διαβάστε επίσης: Η προφητική ανάρτηση στο Facebook του 19χρονου μοντέλου που συνελήφθη κοκαΐνη

«Βοηθήστε με, πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα»

modelonew2 1511514125 copy

«Ξεκίνησα το αεροπορικό μου ταξίδι με τελικό προορισμό το Χονγκ Κονγκ από την Αθήνα. Ενδιάμεσος σταθμός του αεροπλάνου ήταν η Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Εκεί, στο χρόνο που παρέμεινα στην πόλη πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο και πάλι για το Χονγκ Κονγκ, αγόρασα από ένα κατάστημα ένα σακίδιο πλάτης», φέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, να εκμυστηρεύτηκε στο γενικό πρόξενο.

«Κάποιοι μου έριξαν στην τσάντα ό,τι βρήκαν οι αρχές. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε και πως έγινε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα και μόνο πράγμα: Βοηθήστε ΜΕ! Σας ικετεύω βοηθήστε με! Πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα», στα λόγια της διακρίνεται ο πανικός και η ελπίδα της ότι θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τους γονείς της.

Το πρόσωπο - «κλειδί»

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να δώσει η κατάθεση του φίλου της, ο οποίος θα έφτανε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με διαφορετική πτήση.

«Το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ το είχαμε αποφασίσει και οργανώσει μαζί με έναν φίλο μου. Λόγω κάποιων υποχρεώσεών του, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με διαφορετικές πτήσεις. Είχαμε κανονίσει να συναντηθούμε εκεί, όπου θα τον περίμενα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη», είπε στον πρόξενο μέσα από τις φυλακές, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Αυτές είναι οι φυλακές, όπου κρατείται

Η 19χρονη κοπέλα βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων Lai King Correctional Institution, όπου κρατούνται κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών.

P200805280166 photo 410728 1

O... περίεργος διαγωνισμός ταξιδιών!

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν ότι τα ναρκωτικά που μετέφερε η 19χρονη προορίζονταν για την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Ειρήνη ανέφερε στους φίλους της ότι φεύγει για σπουδές στην Καλαμάτα και πως είχε κερδίσει σε ένα διαγωνισμό ταξιδιών!

Ωστόσο, κάποιοι από τους φίλους της αμφισβητούν την ύπαρξη του διαγωνισμού με την ονομασία «World Star» και υπογραμμίζουν ότι η 19χρονη κοπέλα γνώρισε κάποιον συγκεκριμένο άνδρα και από τότε ξεκίνησαν τα ταξίδια της ανά τον κόσμο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κινεζικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 19χρονης, η οποία ονομάζεται Ειρήνη Μελισσαροπούλου και κατάγεται από τη Μυτιλήνη.

kina

Τα στοιχεία ταυτότητας της 19χρονης επιβεβαιώνει και το τοπικό site lesvosnews.gr, το οποίο σε σχετικό ρεπορτάζ του αναφέρει πως «μαφιόζοι έμποροι ναρκωτικών έμπλεξαν την 19χρονη Μυτιληνιά, κόρη εντιμότατου αστυνομικού υπαλλήλου».

Η Ελληνίδα μοντέλο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Οι Αρχές εντόπισαν στο σακίδιό της 2,6 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 300.000 δολάρια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso», η 19χρονη είχε καταφέρει να εισχωρήσει για τα καλά στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Στο Χονγκ Κονγκ έφτασε με πτήση από την Αιθιοπία. Όταν την κάλεσαν για έλεγχο οι τελωνειακοί και έψαξαν το σακίδιο πλάτης που είχε μαζί της, βρήκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες τα 2,6 κιλά κόκας.

Ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών δεν έχει γίνει για την ώρα γνωστός, ωστόσο πληροφορίες των Μέσων της Κίνας, επικαλούμενες πηγές των διωκτικών Αρχών αναφέρουν: «Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς, οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εφοδιαστούν εν όψει των εορτών που πλησιάζουν».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο τις τελευταίες ημέρες για μεταφορά κοκαΐνης και για το λόγο αυτό γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί αν όλες τους είχαν στρατολογηθεί από το ίδιο καρτέλ ναρκωτικών.

Η Ελληνίδα μοντέλο οδηγήθηκε στο Δικαστήριο του Δυτικού Kowloon, όπου και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και κρίθηκε προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη, η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουάριου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κίνας, όσοι συλλαμβάνονται για κατοχή ή μεταφορά ναρκωτικών μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια, ενώ όσοι πιαστούν να είναι χρήστες οδηγούνται υποχρεωτικά σε δημόσια κλινική απεξάρτησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σχετικές ειδήσεις