Κακοκαιρία: Καθυστερήσεις και αναβολές στις πτήσεις λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κακοκαιρία: Καθυστερήσεις και αναβολές στις πτήσεις λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκύψει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας.

Η ομίχλη δίνει και σήμερα Δευτέρα (27/11) το «παρών» στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα πάνω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» το οποίο έχει καλύψει, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

«Η κατάσταση δεν είναι όπως χθες. Οι συνθήκες είναι λίγο καλύτερες μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο έχουμε προβλήματα. Ήδη ακυρώθηκαν δύο πτήσεις της Turkish Airlines για Κωνσταντινούπολη, όπως και μια ακόμη πτήση της Ryanair από Αθήνα για Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου.

«Σε ό,τι αφορά την πτήση από Λάρνακα για Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε ο κ.Παπάζογλου «ήταν απόφαση του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην Αθήνα».

«Για τις αποπροσγειώσεις των αεροσκαφών αποφασίζει ο Πύργος ελέγχου, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια του κυβερνήτη να αποφασίσει αν θα θα εκτελέσει την πτήση ή όχι» τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport.

 Όπως επισήμανε ο κ. Παπαζογλου, οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, πρέπει να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου «Μακεδονία» (www.skg-airport.gr), προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και σωστά για όλες τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων που σημειώνονται.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων