Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Τραυματίστηκαν διαδηλωτές και αστυνομικός

Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Τραυματίστηκαν διαδηλωτές και αστυνομικός
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης (05/12/2017) στο υπουργείο Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μέλη του ΠΑΜΕ, αφού σήκωσαν το ρολό στην είσοδο, εισέβαλαν στη στοά του κτηρίου.

Από τις συγκρούσεις με δυνάμεις της Αστυνομίας τραυματίστηκαν διαδηλωτές και ένας αστυνομικός.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση και πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις, αναφορικά με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία οριζόταν ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας, αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τη χρήση του συστήματος HELLAS SAT.

Η τροπολογία ρύθμιζε, επίσης, θέματα αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «επιδίωξε στα μουλωχτά να καταστρατηγήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης».

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, οργανώνουν την πάλη τους, κάνουν σήμερα συλλαλητήρια και δεν πρέπει κανέναν να ξεγελάσει ο τακτικός ελιγμός της κυβέρνησης να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία διότι, όπως δήλωσε, θα την ξαναφέρει και είναι ενδεχόμενο να την ξαναφέρει σε χειρότερη μορφή.

«Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει η εργατική τάξη. Η πρώτη απάντηση είναι σήμερα με τα συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε οποτεδήποτε ξανακατατεθεί να υπάρξει μαζική αντίδραση και να οργανώσουμε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία την απεργία της 14ης του Δεκέμβρη που θα είναι και η καλύτερη απάντηση», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και την ένταση στην αρχή του άρθρου, στη gallery του Newsbomb.gr.

PHOTO GALLERY