Μυτιλήνη: Τουλάχιστον 408 πρόσφυγες αποχώρησαν το τελευταίο 24ωρο

Μυτιλήνη: Τουλάχιστον 408 πρόσφυγες αποχώρησαν το τελευταίο 24ωρο

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι σχέδιο αποσυμφόρησης της Μυτιλήνης από πρόσφυγες και μετανάστες. Μόλις το τελευταίο 24ωρο, χθες Παρασκευή και σήμερα Σαββάτο αναχώρησαν από το νησί 408 άτομα.

Χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη αναχώρησαν 152 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα με το ναυλωμένο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πλοίο «Νήσος Σάμος» αναχώρησαν άλλοι 256, με κατεύθυνση το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, έχει σχεδιασθεί να αναχωρήσει από τη Λέσβο αύριο Κυριακή με το πλοίο της γραμμής. Ανάλογα μεγάλοι αριθμοί έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει να παραμείνουν στη Λέσβο στα τέλη Δεκεμβρίου περί τους 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, τόσοι όσοι μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στις υπάρχουσες υποδομές.

Σημειώνεται ότι μέχρι προχθές, Πέμπτη, στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βρίσκονταν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ