ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Μέγα πλήθος, μέγα πάθος για τη Μακεδονία μας (pics+vids)

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Μέγα πλήθος, μέγα πάθος για τη Μακεδονία μας (pics+vids)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» oι διοργανωτές έστειλαν βροντερό μήνυμα στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια - Χιλιάδες πολίτες μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Για 500.000 κάνουν λόγο οι διοργανωτές - Συγκινητικές οι στιγμές με τον Εθνικό Ύμνο

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε παλμό και σε μαζικότητα.

Δείτε εδώ το βίντεο από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Από το Σάββατο (20/1) έφτασαν στην Θεσσαλονίκη πολίτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 500 πούλμαν είχαν αναχωρήσει από το απόγευμα του Σαββάτου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής είχαν φύγει λεωφορεία και από την Αθήνα.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν τις 500.000!

Πολλά πούλμαν με πολίτες που ήθελαν να φτάσουν στην συγκέντρωση είχαν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στο συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων, εκφώνησε ομιλία ο στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος Φραγκούλης, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο κ. Φράγκος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι είναι «μισός Μακεδόνας», την οποία ο κ. Τσίπρας συνόδευσε από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Κατά την ολοκλήρωση του Συλλαλητηρίου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής της διοργάνωσης, κ. Όθων Ιακωβίδης, ανέγνωσε το Ψήφισμα του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Ψήφισμα Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Σήμερα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Συνέλευση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού ονόματος του

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ

προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα «Ελλάς».

Το όνομα αυτό, που είναι η ταυτότητα του έθνους, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων στην παγκόσμια ιστορία. Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Συνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 21η Ιανουαρίου 2018.

Για το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 21 Ιανουαρίου 2018».

Διαβάστε επίσης:

«Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία... Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» τόνισε ο Φραγκούλης Φράγκος και πρόσθεσε: «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν».

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» είπε ο στρατηγός Φράγκος που έκανε λόγο για «γυφτοσκοπιανούς».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.

Δείτε εδώ την ομιλία του Άνθιμου

papas

Ο πύρινος λόγος του παπα - Ανδρέα Κεφαλογιάννη που συγκίνησε το πλήθος

Ο πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης από την Κρήτη ήταν ένας εκ των ομιλητών που ανέβηκαν στο βήμα του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του ονόματος «Μακεδονία».

Ο πατέρας Ανδρέας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σεβόμαστε την ιστορία, την καταγωγή, τα σπίτια μας, τις εκκλησιές μας και τους ανθρώπους όπου γης. Χωρίς ανούσιες κραυγές, είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Είναι μια, είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι η γειτονιά της Ελλάδας, για την οποία χιλιάδες έδωσαν το αίμα τους». Και συνέχισε: «Δεν υπήρξαμε άρπαγες, δεν ατιμάσαμε την ιστορία, δεν ζητήσαμε παραπάνω απ' όσα ο τόπος μας μας επέτρεψε να αξιωνόμαστε. Γιατί έχουμε Θεό, έχουμε σημαία: Τη γαλανόλευκη. Έχουμε οικογένειες, ενορίες, έχουμε πολιτισμό, έχουμε αγάπη, αλληλεγγύη».

Ο πατέρας Ανδρέας σημείωσε επίσης ότι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι για να «διατρανώσουμε την αντίθεσή μας με ηρεμία ψυχής και λόγου, με αγάπη και ορθόδοξη σκέψη. Επειδή δεν δεχόμαστε η ιστορία μας να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων. Δεν δεχόμαστε να μας εμπαίζουν. Να αναλογιστούν αν ο τόπος τούτος, αν η πατρίδα μας αντέχει άλλη πληγή».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πατέρας Ανδρέας, σημείωσε καταχειροκροτούμενος: «Λέμε όχι στη σπίλωση της ιστορίας μας, σε κάθε επεκτατική διάθεση για τα ελληνικά μακεδονικά εδάφη μας. Αντέχουμε, δεν είμαστε ριψάσπιδες, δεν ρίχνουμε τον σταυρό, δεν διπλώνουμε τη σημαία μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ - ΑΝΔΡΕΑ

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, στις 13:00 αντιεξουστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.

el 1

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (πηγή φωτό: Eurokinissi)

Δείτε όλα όσα έγιναν από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη όπως τα κατέγραψε το LIVE - BLOG του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις