Με δύο σενάρια για τις συντάξεις κατατέθηκε στην Ε.Ε. το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2019

Κατατέθηκε προς αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη…

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο Α.Τ. Ομόνοιας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δημοσίευσε φωτογραφίες…

«Βόμβα»: Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να παραδεχτεί τον θάνατο του Κασόγκι

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μια ανακοίνωση με…

Γερμανία: Συγκλονιστικές λεπτομέρειες και «άρωμα» τρομοκρατίας στην ομηρία στον σιδηροδρομικό σταθμό

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα 15 Οκτωβρίου…

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με φυλάκιση 12 ετών στην Τουρκία (Vid)

Τουρκικό δικαστήριο απέδωσε κατηγορίες στον γνωστό ποδοσφαιριστή…

Θρίλερ δίχως τέλος: Σαρώνουν την Τριχωνίδα για να βρουν το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη

Θρίλερ δίχως τέλος: Σαρώνουν την Τριχωνίδα για να βρουν το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη

Παρά τις έρευνες που πραγματοποιούν οι ειδικοί πραγματογνώμονες στο καμένο αυτοκίνητο της άτυχης 44χρονης και στην περιοχή, όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη, μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που βασανίζει εδώ και ένα περίπου μήνα την οικογένεια της άτυχης μητέρας. Δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε;

«Κλειδί» στην υπόθεση, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι το κινητό της άτυχης Ειρήνης, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Υπάρχουν υποψίες και αναφορές ότι το κινητό της 44χρονης μπορεί να βρίσκεται στο βυθό της λίμνης Τριχωνίδας. Έτσι σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί η ίδια να πέταξε το κινητό της στη λίμνη ή κάποιος που ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του.

vlcsnap 2018 02 01 18h28m13s92 1517502723 copy

Για πρώτη φορά, δύτης βούτηξε στη λίμνη Τριχωνίδα, στη θέση «Άμμος» όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη, για να χαρτογραφήσει το βυθό. Βίντεο και φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε εκπομπή του Έψιλον.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή ο Γιάννης Λιαρδάκης (επαγγελματίας δύτης), σε μια λίμνη δεν υπάρχουν δυνατά ρεύματα ώστε το αυτοκίνητό της να έχει παρασυρθεί. Το μόνο πρόβλημα στις στατικές λίμνες, είναι το ίζημα που επικάθεται από βροχή, ή από χώμα που προέρχεται ακόμα και από ελαφρύ κυματισμό.

Μάλιστα πρόσθεσε πως «οι λίμνες δεν είναι ιδανικές για κατάδυση καθώς παρουσιάζουν πολύ χαμηλή ορατότητα και επειδή είναι πάρα πολύ στατικές μπορεί ο δύτης να αναμοχλεύσει το ίζημα με το παραμικρό και μετά αργεί πολύ να καταπέσει».

«Από τη στιγμή που ο δύτης θα μπει στο νερό, στα πρώτα 10 μέτρα μήκος δηλαδή, το βάθος είναι μέχρι 2 μέτρα. Η πρώτη ζώνη που έψαξα ήταν σχετικά ευκολότερη. Είχε καλύτερη ορατότητα, είχε υλικά όπως πέτρα και χώμα και δεν θόλωνε πάρα πολύ εύκολα. Αν κάποιος ήθελε να πετάξει το κινητό, θα ήταν παράδοξο να το πετάξει τόσο κοντά στην ακτή», τόνισε ο Γιάννης Λιαρδάκης. «Το τοπίο στον πυθμένα μετά από 20 μέτρα συνεχίζει να είναι το ίδιο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη βάση από λάσπη όπου φύονται από πάνω πολύ μεγάλα φύκια. Είναι πολύ πιο σκοτεινά, καθώς το ίζημα εμποδίζει την ακτινοβολία του ήλιου να κατέβει» κατέληξε ο επαγγελματίας δύτης.

Αν και από αυτή την πρώτη έρευνα δεν βρήκε το κινητό, ο ίδιος είπε ότι αν επιστρέψει με μια ομάδα δυτών αλλά και έναν ανιχνευτή μετάλλων, μπορεί να βρεθεί το κινητό της Ειρήνης, αν βρίσκεται εκεί…