ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σαουδική Αραβία: Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο που είχε συγκρουστεί με τον Καμμένο

Υπόθεση Σαουδική Αραβία: Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο που είχε συγκρουστεί με τον Καμμένο

Την αποστρατεία του ταξίαρχου Μισαήλ Παπαδάκη, ο οποίος ήταν ο αξιωματικός που είχε εμπλακεί στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σε μια απόφαση που ενδεχομένως να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο ταξίαρχος Μισαήλ Παπαδάκης είχε βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», όταν, ως πρώην επικεφαλής γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε θερμό επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να καλέσει φρουρούς να τον συλλάβουν!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει τη σύλληψη του ταξίαρχου, θεωρώντας ότι ο Έλληνας αξιωματικός υπονόμευε το deal της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, που μπορούσε να ανέλθει στο ποσό των 64 εκατ. ευρώ, μία κίνηση από πλευρά του υπουργού που είχε προκαλέσει αίσθηση. Στην ουσία, ο ταξίαρχος είχε χαλάσει τα σχέδια του Πάνου Καμμένου.

Οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων

Στις ετήσιες τακτικές κρίσεις του το ΓΕΣ ανακοίνωσε πως ο κ. Παπαδάκης ολοκλήρωσε τη θητεία του και τον προήγαγε τιμητικά στον βαθμό του υποστρατήγου.

Από τους 28 ταξιάρχους σωμάτων που κρίθηκαν αποστρατεύτηκαν δύο. Πέραν του κ. Παπαδάκη αποχωρεί η Ιωάννα Ιωαννίδου, η οποία όπως αναφέρει το ΓΕΣ «διανύει τον τελευταίο βαθμό εξέλιξης της και συμπληρώνει 35ετία».

Δεν υπάρχει αντίστοιχη διευκρίνιση για τον κ. Παπαδάκη, ο οποίος υπηρετούσε ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων.

Κικίλιας: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αιχμές για την αποστράτευση του κ. Παπαδάκη άφησε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, συνδέοντας ανοιχτά την απόφαση του ΓΕΣ με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κικίλιας.

Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις «αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα».

Σχετικές ειδήσεις