Δείτε σε ποιους θα κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ

Δείτε σε ποιους θα κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ

Στους κακοπληρωτές θα στοχεύσει το επόμενο διάστημα η εισπρακτική πολιτική της ΕΥΔΑΠ. Σημειώνεται, ότι τα «φέσια» της εταιρείας είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ο στόχος δεν είναι τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία, αλλά οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. 

«Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορείς να το στερείς σε εκείνους που δεν το πληρώνουν», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μπενίσης. Επισημαίνει όμως ότι το 1/3 των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ αφορούν απλήρωτους λογαριασμούς κάτω των 100 ευρώ. «Τα 100 ευρώ σε ένα μέσο νοικοκυριό, μπορεί να είναι οφειλές ενός έτους» υπογραμμίζει.

Η ΕΥΔΑΠ έχει διαγράψει, το σύνολο των χρεών ύψους 564.000 ευρώ που αφορούσαν δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που εντάχθηκαν στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της εταιρείας και θα συνεχίσει την πολιτική της δωρεάν παροχής ποσοτήτων νερού σε όσους μπορούν να αποδείξουν την αδυναμία τους.

«Σε όσους εκμεταλλεύονται όμως την κρίση και δεν πληρώνουν, η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό, είναι αν θέλετε και μία προστασία προς τους πολίτες για να μην αυξηθούν υπέρμετρα οι οφειλές».

Η ΕΥΔΑΠ δεν σκοπεύει να αναθέσει σε εξωτερικούς συμβούλους την διαχείριση των χρεών, όπως έκανε αντίστοιχα η ΔΕΗ.

Ωστόσο έχει προσλάβει μια ομάδα νέων δικηγόρων οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτίστως την είσπραξη των μεγάλων οφειλών. Υπολογίζονται σε πάνω από 700 οι «κόκκινοι» πελάτες, εκείνοι δηλαδή που έχουν οφειλές άνω των 10.000 ευρώ. Όπως αναφέρει ο κ. Μπενίσης, η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη εισπράξει από αυτούς περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς πολλοί είναι πλέον αντιμέτωποι ακόμη και με τα μέτρα του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που μπορεί να εφαρμοστεί και στην ΕΥΔΑΠ.