ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για το νεκρό βρέφος

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια θανάτου του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.

Μειώνεται ο κύκλος των υπόπτων – Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Σοκαρισμένοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, από την φρικιαστική υπόθεση που ήρθε στο «φως» το Σάββατο, όταν η καθαρίστρια της πολυκατοικίας εντόπισε κάτω από φαράσι ένα νεκρό νεογέννητο μωρό.

Το άτυχο αγοράκι εντοπίστηκε στις 16:00 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Την ώρα που η γυναίκα καθάριζε την πολυκατοικία, ήρθε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα.

4438201

Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή μαζί με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού, δήλωσε στο star πως η «προσωρινή αιτία θανάτου του μωρού είναι απροσδιόριστη», ενώ ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι τα αίτια θανάτου του να ήταν παθολογικά.

Το βάρος του βρέφους ήταν 3.350 γραμμάρια. «Επρόκειτο για τελειόμηνο βρέφος, η κύηση είχε συμπληρώσει κανονικά όλες τις εβδομάδες» εξήγησε ο κος Ντιλέρνια, προσθέτοντας πως, «δεν βρήκαμε την ακριβή αιτία θανάτου. Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του. Του κάναμε και ακτινογραφία. Δεν έδειξε καθόλου κατάγματα».

4438199

«Φως» αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. «Έχουμε πάρει ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να καταλάβουμε αν είχε περιγεννητική ασφυξία, δηλαδή λίγο πριν ή μετά τη γέννα ή αν είχε προβλήματα υποξίας του εγκεφάλου».

Στην ερώτηση αν το μωράκι άφησε την τελευταία του πνοή από το κρύο, ο ιατροδικαστής τόνισε πως «δε μπορεί να αποδειχτεί ιατροδικαστικά ότι αιτία θανάτου ήταν το κρύο. Το σώμα του δεν είχε κάτι που να “δείχνει” υποθερμία».

Το νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με τον ομφάλιο λώρο και με τα αίματα από τη γέννα. Δεν αποκλείεται όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής «να μη βοηθήθηκε κατά τη γέννα ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει». Πρόκειται για μια διαδικασία που κάνει κατά τον τοκετό ο γυναικολόγος ώστε το μωρό να αποβάλλει διάφορα βλεννώδη υγρά. «Αν γεννηθεί και το αφήσεις έτσι μπορεί να πεθάνει» συμπλήρωσε ο κος Ντιλέρνια.

Βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, υπολογίζεται ότι το μωρό πετάχτηκε κατά πάσα πιθανότητα βράδυ καθώς είχαν συμπληρωθεί 12-20 ώρες από τη στιγμή που το άφησαν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε.

Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων

Ο κύκλος των υπόπτων στο θρίλερ με το νεκρό νεογέννητο στη Νέα Σμύρνη φαίνεται να έχει στενέψει. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει και λάβει καταθέσεις από τους περισσότερους ενοίκους των πολυκατοικιών που έχουν πρόσβαση στον κοινό ακάλυπτο χώρο και αναζητούν τους υπόλοιπους.

Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην έρευνα είναι πως η μητέρα δεν είναι ένοικος κάποιου εκ των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών αλλά ενδεχομένως έχει επαφή με κάποιον που μένει εκεί.

Σχετικές ειδήσεις