ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Καρέ – καρέ η μεταγωγή τους στο δικαστήριο

Νέο βίντεο με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Καρέ – καρέ η μεταγωγή τους στο δικαστήριο

Το απόγευμα της Τετάρτης τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουνκαρέ – καρέ τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης - Τι κατέθεσαν Κούκλατζης - Μητρετώδης

Με το βανάκι οι τουρκικές Αρχές μεταφέρουν τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη στο δικαστήριο, όπου θα εξεταζόταν το νέο αίτημα της αποφυλάκισής τους.

Οι δύο στρατιωτικοί, που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες, φαίνονται να βαδίζουν με χειροπέδες και χωρίς κουκούλα, συνοδευόμενοι από δύο χωροφύλακες ο καθένας. Από τα πλάνα δεν διακρίνεται αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που τους βλέπουμε χωρίς κουκούλα μετά τη σύλληψή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την 1η Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη και το τρίτο αίτημα για αποφυλάκισή τους.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Τι είπαν στην απολογία τους

Ο Άγγελος Μητρετώδης στην απολογία του κατέθεσε ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή, «ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ' όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά, «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

222222 thumb large thumb large 1

Αρχικά στις 5 Μαρτίου είχε έρθει η πρώτη απόρριψη στο αίτημα των συνηγόρων και εν συνεχεία στις 27 Μαρτίου το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης υποστηρίζοντας στη σχετική ανακοίνωση ότι βρέθηκαν πολλά ύποπτα στοιχεία, δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο στρατιωτικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Σχετικές ειδήσεις