ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μάνα της 22χρονης παιδοκτόνου: «Θα τη βοηθούσα αν μου το έλεγε»

Συγκλονίζει η μάνα της 22χρονης παιδοκτόνου: «Θα τη βοηθούσα αν μου το έλεγε»

Σοκαρισμένη η μητέρα της νεαρής κοπέλας που πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο – «Θα μου ζητούσε να το ρίξω», λέει η 22χρονη

Η νεαρή κοπέλα, όπως κατέθεσε και στην ομολογία της, είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία προσπάθησε να αποκρύψει από την οικογένειά της.

Όταν γέννησε, και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, προσπάθησε να το κρατήσει κρυφό και έτσι πέταξε το νεογέννητο αγοράκι, με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε σεντόνι, μέσα σε πλαστική σακούλα, στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Η 22χρονη στην προανακριτική κατάθεση περιγράφει τα γεγονότα πριν αποφασίσει να πετάξει το μωρό της στον φωταγωγό και αναφέρεται εκτενώς στην ψυχολογική της κατάσταση και στο τι συνετέλεσε για να προβεί στην αποτρόπαια πράξη της.

Η ίδια υποστηρίζει πως δεν είχε τη στήριξη του πατέρα του παιδιού για τη γέννηση, αν και η ίδια ήθελε να το κρατήσει. Παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές κατά της οικογένειάς της και δηλώνει πως αν το μάθαινε η μητέρα της θα της ζητούσε να σταματήσει την κύηση.

«Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα. Μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα και άλλες φορές, αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό, μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό , υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω τον Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω, γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη, οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο», είπε η 22χρονη στην κατάθεσή στον ανακριτή.

«Αν μου το έλεγε θα τη βοηθούσα»

Η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας από τη Νέα Σμύρνη που άφησε το νεογέννητο παιδί της να πεθάνει , μιλώντας στη Real News μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της με περιοριστικούς όρους, είναι σοκαρισμένη από όσα συνέβησαν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο παιδί μου. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Να σκεφτείτε ότι και κανένας από την πολυκατοικία που μένουμε δεν είχε καταλάβει κάτι. Δεν ήταν αδύνατη. Τα κάποια κιλά παραπάνω που πήρε τους τελευταίους μήνες δεν με υποψίασαν.

Όταν μου είπαν οι αστυνομικοί ότι το βρέφος είναι της κόρης μου, έπεσα από τα σύννεφα. Αν μου το έλεγε θα τη βοηθούσα. Δεν θα την άφηνα να περάσει μόνη της αυτόν τον γολγοθά. Είναι παιδί ακόμα, μόλις 22 χρόνων. Η πράξη είναι αδιανόητη, αλλά καταλαβαίνω τον τρόμο της. Και καταλαβαίνω ότι στο εξής θα χρειαστεί βοήθεια, στήριξη» λέει η μητέρα της 22χρονης.

«Η ψυχολογική της κατάσταση όπως μου λένε οι γιατροί δεν είναι καλή. Το βλέπω το παιδί μου. Θα χρειαστεί πολύ χρόνο να συνέλθει, αν συνέλθει ποτέ. Εγώ θα είμαι δίπλα της, ό,τι μπορώ θα της το δώσω».

Η 22χρονη ωστόσο έχει άλλη άποψη για τη μητέρα της και υποστηρίζει πως αν της αποκάλυπτε την εγκυμοσύνη εκείνη θα της ζητούσε να το ρίξει.

«Το χαρμόσυνο γεγονός μιας εγκυμοσύνης, δυστυχώς, για την δική μου οικογένεια δεν θα αποτελούσε τέτοιο, αλλά μία πηγή φόβου και τρόμου απέναντι πρώτον, στις συνέπειες που θα προέκυπταν από την ανακοίνωσή του και, κατά δεύτερον, στην ζωή του κυοφορούμενου μωρού, καθώς, η επιτακτική επιθυμία της μητέρας μου θα ήταν, σίγουρα, να το «ρίξω». Φοβόμουν, συνεπώς, ακόμα και να μιλήσω στην ίδια μου τη μητέρα, διότι ήμουν βεβαία πως θα νευριάσει μαζί μου. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις η μητέρα της κάθε εγκυμονούσας είναι στήριγμα, στη δική μου περίπτωση πίστευα ότι ήταν πηγή φόβου, όπως προείπα, για τις προκληθησόμενες συνέπειες. Ο φόβος μου αυτός καθοδήγησε, για όλο το χρονικό διάστημα της μοναχικής μου εγκυμοσύνης, την ερμητική σιωπή μου…» αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα της 22χρονης.

Σχετικές ειδήσεις