ΕΛΛΑΔΑ

Τελικός Κυπέλλου: Επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ - Μολότοφ, χημικά και ξύλο

Τελικός Κυπέλλου: Επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ - Μολότοφ, χημικά και ξύλο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: «Άγρια» επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξέσπασαν λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.

Ένταση επικράτησε τόσο εντός όσο και εκτός του ΟΑΚΑ ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα λίγη ώρα πριν τη σέντρα οπαδοί της ΑΕΚ στη θύρα 1 έσπασαν το κιγκλίδωμα και επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν φωτοβολίδες προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

4456434

Επεισόδια και συμπλοκές, σημειώθηκαν όμως και περιμετρικά του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα στη Νερατζιώτισα και στην Κηφισίας στο ύψος του Golden Hall.

Τα έκτροπα άρχισαν όταν οπαδοί της ΑΕΚ στη Νερατζιώτισσα υποχρέωσαν με τη βία πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποβιβαστούν από το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν και στη συνέχεια αφού τους ξυλοκόπησαν, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό τους. Όπως αναφέρουν περίοικοι, οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν περισσότεροι από 200 και κρατούσαν ρόπαλα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Μία ώρα αργότερα στην οδό Αγησιλάου (έξω από το εμπορικό Golden Hall) οπαδοί της ΑΕΚ έστησαν καρτέρι σε φίλους του ΠΑΟΚ και με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Αμέσως επενέβησαν τα ΜΑΤ και προσπάθησαν να τους χωρίσουν, κάνοντας χρήση χημικών. Οι οπαδοί από την πλευρά τους εκτόξευσαν μολότοφ και έκαψαν κάδους.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που το βανάκι τυλίγεται στις φλόγες:

1909998

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής

«Κάηκε» η Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την σέντρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.,

Υπήρξε μπαράζ επεισοδίων και συγκρούσεων άναμεσα σε οπαδούς και την αστυνομία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Πλατεία Καραϊσκάκη και μεταφέρθηκαν στην Κάνιγγος, στην Πατησίων και τα Εξάρχεια.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ συνεπλάκησαν είτε μεταξύ τους είτε με τις αστυνομικές δυνάμεις σε ένα σκηνικό χάους και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας.