ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Χειροκρότησαν τον 26χρονο πατροκτόνο και του φώναζαν «είμαστε μαζί σου» (vid)

Ζάκυνθος: Χειροκρότησαν τον 26χρονο πατροκτόνο και του φώναζαν «είμαστε μαζί σου» (vid)

Εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου, ζήτησε και πήρε ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης για την δολοφονία του 70χρονου πατέρα του το βράδυ της Κυριακής στις Βολίμες.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Ζακύνθου, αύριο στις 11 το πρωί.

Κατά την άφιξη του στο δικαστικό μέγαρο του νησιού, πλήθος κόσμου τον χειροκρότησε, εκφράζοντας την υποστήριξή τους. Πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε», και όπως αναφέρει το Imerazante, δήλωσαν ότι ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πως θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για την δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλο. Αυτή είναι μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα που την εισέπραξε και πιστεύω ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ο εντολέας μου έχει ήδη αποδεχθεί. Εγώ δεν είναι θέμα να δώσω κατευθύνσεις. Θα αξιοποιήσω προς το συμφέρον του εντολέα μου αυτές τις παραδοχές για να δούμε τι είναι αυτό που τον ώθησε στην εκτέλεση αυτής της πράξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μου μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε σχέση με αυτά που έχει ισχυριστεί να τα υπαγάγω σε κάποια ευνοϊκή διάταξη ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο του και την ποινική του μεταχείριση στο μέλλον. Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση. Απάντηση ότι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ», δήλωσε στο imerazante.gr ο δικηγόρος του 26χρονου.

Οι δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής του δράστη

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Σχετικές ειδήσεις