ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνταν στην Ελλάδα

Ελεύθεροι και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνταν στην Ελλάδα

Παρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτερο όριο προφυλάκισης

Ελεύθεροι είναι πλέον και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί, που είχαν έρθει στην Ελλάδα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Οι τέσσερις κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, από όπου και αποχώρησαν λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

4027029

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο είχαν έρθει στην Ελλάδα.

Έτσι, όταν η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά τον έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, δημοσιευθεί, θα καταλάβει και τους υπόλοιπους, καθώς η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ με το θεσμό της πρότυπης δίκης (πολιτική απόφαση), σύμφωνα με το νόμο 3900/2010.

Κατά συνέπεια θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη ταξιδιωτικά έγγραφα και έτσι θα μπορεί να ταξιδεύσει στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς, εφόσον εκδοθούν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου, με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση, φιλοξενώντας και δηλώσεις του συνηγόρου των οκτώ αξιωματικών, Όμηρου Ζέλιου, σύμφωνα με τις οποίες, οι πελάτες του θα παραμείνουν σε σημείο στην Αττική, που θα παραμείνει μυστικό».

Μάλιστα, η Hurriyet χαρακτηρίζει την απόφαση ως «σκάνδαλο», καθώς, όπως αναφέρουν οι οκτώ «πραξικοπηματίες» υπάγονται στο καθεστώς προστασίας του πρόσφυγα.

Διαβάστε επίσης: «Σφαγή» στις συντάξεις: Έρχονται μειώσεις – σοκ έως 230 ευρώ – Τα νέα ποσά

Αυτή είναι η 36χρονη που αποπλάνησε 13χρονο αγόρι στην Κέρκυρα

Σχετικές ειδήσεις