ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί έκαψαν την κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη - «Θέλουμε να τους κάψουμε»

Αυτοί έκαψαν την κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη - «Θέλουμε να τους κάψουμε»

Με μια σκληρή ανακοίνωση, αναρχικοί που υπογράφουν ως «εξεγερμένοι/εξεργερμένες», ανέλαβαν σήμερα (06/06) την ευθύνη για την επίθεση με δεκάδες μολότοφ εναντίον κλούβας των ΜΑΤ, το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακοίνωση - ανάληψη ευθύνης ξεκινά ως εξής: «Όλοι και όλες βιώνουμε μια πραγματικότητα στην οποία η εκμετάλλευση και η υποταγή έχουν εδραιωθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, πάνω στα θεμέλια που με επίδοξο τρόπο έχει θέσει η εξουσία. Βλέπουμε την καταστολή να παίρνει διάφορες μορφές. Από την ποινικοποίηση της ιδεολογίας, της αλληλεγγύης, των προσωπικών/συντροφικών σχέσεων μέχρι και την σκληρή εκδικητικότητα που επιβάλλει σε όσους και όσες σηκώνουν το κεφάλι...».

«...Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπολους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε. Γι αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ. Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής», συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Εκφάζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς κρατούμενους.

Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του πολέμου, ξεχνάει τον ίδιο τον πόλεμο.

Για κάθε στόχο της εξουσίας που καίγεται και καταστρέφεται, ένα χαμόγελο γεννάται στα πρόσωπα όσων διψούν για Εξέγερση, για Ελευθερία.

Πάνω στις στάχτες τους χαρτογραφούμε τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας.

Πάνω στις στάχτες θέτουμε τα θεμέλια για μια ελεύθερη κοινωνία...»

thes mat analipsi2

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ το Σαββάτου με τους άγνωστους να πετούν βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς, οι οποίοι σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο.

Το λεωφορείο κινείτο στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. τυλίχτηκε κυριολεκτικά στις φλόγες, ενώ οι αστυνομικοί το εγκατέλειψαν άρον – άρον, την ώρα που πυκνοί μαύροι καπνοί έβγαιναν από το σημείο.

Σε βίντεο του τοπικού μέσου kallikrateia.gr από την επίθεση φαίνεται η διμοιρία να εγκαταλείπει το όχημα, που εν τω μεταξύ έχει παραδοθεί στις φλόγες:

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία – σοκ 17χρονου: «Βίασα τη γιαγιά της φίλης μου επειδή μου έκανε παρατήρηση»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης (pics&vid)




Σχετικές ειδήσεις