ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η «Νεφέλη» σαρώνει τη χώρα - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η «Νεφέλη» σαρώνει τη χώρα - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η «Νεφέλη» σκέπασε τη χώρα - Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χαλάζι «ντύνουν» το σκηνικό του καιρού - Από το πρωί στην Αττική σημειώνονται έντονες καταιγίδες -Η κακοκαιρία «έπνιξε» το Πόρτο Χέλι - Πλημμυρισμένα σπίτια και εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Μαγνησία - Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Δείτε τις εικόνες καταστροφής - Αναλυτική πρόγνωση για την όλη τη χώρα

Κακοκαιρία επικρατεί από τη Δευτέρα (25/6) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιοχές συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους.

Σύμφωνα με τη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη (28/6). Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα θα επηρεάσουν:

Την Τετάρτη, 27 Ιουνίου

  • Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  • Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου

  • Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί και πλημμυρισμένα σπίτια στη Μαγνησία

Ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι η κακοκαιρία που έπληξε τη Μαγνησία, αλλά η πρωινή έντονη βροχόπτωση, άφησε το στίγμα της στα χωριά Κερασιά και Κανάλια, όπου κατεγράφησαν και προβλήματα περιορισμένης έκτασης κυρίως στην οδοποιία.

Από την πρωινή καταιγίδα πλημμύρισαν μερικά σπίτια στα Κανάλια και οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χαμηλά σημεία του χωριού.

Από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κερασιώτη, στον δρόμο Καναλίων-Κερασιάς παρασύρθηκε τμήμα του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 150 μέτρων και η συγκοινωνία έχει διακοπεί, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επτά σπίτια στην Κερασιά, που γειτνιάζουν με τον Κερασιώτη.

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Κεραμίδι της Μαγνησίας, από τα πολλά νερά που «κατέβασε» ο χείμαρρος που περνά μέσα από το επίνειο του χωριού, το Καμάρι.

Πάντως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αφού δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έχουν συνδράμει για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.

Στον Βόλο λίγο πριν το μεσημέρι η πυροσβεστική επενέβη για να απεγκλωβίσει 3 άλογα που είχαν βρεθεί στην κοίτη του χειμάρρου Κραυσίδωνα και κινδύνευαν να παρασυρθούν.

Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Το πρωί της Τρίτης (26/06/2018) η «Νεφέλη» σκέπασε και την Αττική.

kai

Σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετά σημεία έχουν έντονο χαρακτήρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Τροχαία δεν προκλήθηκαν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες από την Αθήνα

Η κακοκαιρία «έπνιξε» το Πόρτο Χέλι

Στο έλεος των πλημμυρών βρέθηκε από τις 06:30 τα ξημερώματα το Πόρτο Χέλι, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νομό Αργολίδας.

porto

Οι δρόμοι, τόσο στο κέντρο όσο και στο λιμάνι της πόλης, θυμίζουν λίμνες, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολες τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Χαλκιδική: Βούλιαξε η Νικήτη στα Νερά

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος βρίσκεται από την πρώτη ώρα στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πλημμύρες και στη Λάρισα

Η... επέλαση της «Νεφέλης» έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα και στο νομό Λαρίσης.

Ειδικότερα, στα παράλια του δήμου Αγιάς, έχουν άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα από την κακοκαιρία καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος, τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο.

larissa agia3

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε φωτογραφίες στη gallery

Υδροστόβιλος στα Κύθηρα και στη Σέριφο

Η κακοκαιρία έπληξε τα Κύθηρα και τη Σέριφο όπου παρατηρήθηκε υδροστρόβιλος...

Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε Forecast Weather Greece στη gallery του Newsbomb.gr

Ο καιρός την Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο Τετάρτη (26/6) σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα, σταδιακά από τις βραδινές ώρες στα νότια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική. Τα φαινόμενα τα οποία κατά περιόδους θα είναι έντονα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το απόγευμα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 20 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη Μακεδονία.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη, 28 Ιουνίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται την Πέμπτη (28/6) σύμφωνα με την ΕΜΥ στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.