ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός τρελάθηκε! Μετά τα 40άρια έρχονται έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Ο καιρός τρελάθηκε! Μετά τα 40άρια έρχονται έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Καιρός: Καμίνι χώρα μας – Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές – Στις παραλίες για μία ανάσα δροσιάς χιλιάδες κόσμου – Κλείνει νωρίτερα η Ακρόπολη λόγω καύσωνα - Αλλάζει ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – Έρχονται έντονα φαινόμενα – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω ζέστης, υγρασίας και σκόνης από την Αφρική

Όπου φύγει – φύγει σήμερα, οι Αθηναίοι που δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές. Λόγω καύσωνα αναζήτησαν μία ανάσα δροσιάς σε κοντινές παραλίες του Λεκανοπεδίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τον Μαραθώνα, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το μπάνιο τους στις παραλίες της περιοχής κάτω από τον καυτό ήλιο.

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και αύριο, Δευτέρα, (23/07/2018), ωστόσο, η ΕΜΥ προειδοποιεί και για έντονα φαινόμενα, με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της υγρασίας και της σκόνης από την Αφρική.

Δευτέρα με αφόρητη ζέστη και έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα, στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 και στα νότια έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου αργά το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός και μόνο στα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα προς την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμο στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Κλειστή λόγω καύσωνα η Ακρόπολη

Νωρίτερα θα κλείσει αύριο ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως δε πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο από το διαδίκτυο, μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής:

«Λόγω καύσωνος και για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό σήμερα, Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στις 14:00. Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους».

Τι καιρό θα έχει την Τρίτη

Την Τρίτη (24/07) στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικέ καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αρχικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχίλα: Οι Iron Maiden τραγούδησαν για τον «Μέγα Αλέξανδρο» ξεσηκώνοντας 36.000 Έλληνες (vids)