ΕΛΛΑΔΑ

Δύο Πολωνοί μεταξύ των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική

Δύο Πολωνοί μεταξύ των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά: Δύο Πολωνοί, μια μητέρα και ο γιος της, είναι μεταξύ των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Βαρσοβία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αρτούρ Λομπάρτ επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα και ο γιος της είναι μεταξύ των περίπου 10 άλλων ανθρώπων που πνίγηκαν καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες επιβιβαζόμενοι σε μία βάρκα, η οποία στη συνέχεια βυθίστηκε.

Ο Γιανούς Σμιγκιέλσκι, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Grecos με το οποίο ταξίδευαν τα θύματα, ενημέρωσε ότι το πρακτορείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και την ασφαλιστική εταιρία. Έχει προσφέρει επίσης ψυχολογική βοήθεια στα μέλη της οικογένειας των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο, 435 από τους πελάτες του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Αττικής, με περίπου 30 εξ αυτών να επιστρέφουν στην Πολωνία την Τετάρτη (25/7) ενώ οι υπόλοιποι 400 βρίσκονται μακριά από την επικίνδυνη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πανελλήνιος θρήνος - Τουλάχιστον 51 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ