ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Σοκαριστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr: «Χωρίς αυτούς, θα ξαναγεννηθούμε!» (vids)

Φωτιά Μάτι: Σοκαριστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr: «Χωρίς αυτούς, θα ξαναγεννηθούμε!» (vids)

Οι πυρόπληκτοι ξεσπούν μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά. Καταγγέλλουν ότι έχασαν τα πάντα, και κανείς δεν ήταν εκεί να τούς προστατεύσει. Οι κάτοικοι της μαρτυρικής περιοχής μιλούν στην κάμερα του Newsbomb.gr για την αδιαφορία και την ανυπαρξία του κράτους.

Το Μάτι κατακάηκε. Δυστυχώς όμως, η φωτιά δεν κατέστρεψε μόνο τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά πήρε μαζί του δεκάδες ψυχές. Η οργή του κόσμου για τους υπευθύνους του κρατικού μηχανισμού, ξεχειλίζει. Οι πυρόπληκτοι δεν διστάζουν να καταγγείλουν τη δημοτική και κρατική αρχή για ανικανότητα και απόλυτη αδιαφορία. «Μας έστειλαν να καούμε και να πνιγούμε», λέει στην κάμερα του Newsbomb.gr, ο Ιωάννης Στεργίου. Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι που επέζησαν της καταστροφικής πυρκαγιάς των οικισμών του Ματιού και του Κόκκινου Λιμανιού, επιτίθενται σε όσους ευθύνονται και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Δεν μας βοήθησε κανείς - Μας άφησαν να καούμε»

«Ζω σε ένα κράτος καθαρά από ένστικτο», αναφέρει με νόημα στο Newsbomb.gr η Κωνσταντίνα Κουτσάφτη. Ο Ηλίας Βλάμης είναι ιδιοκτήτης ενός σούπερ-μάρκετ που καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα. Από τη μία στιγμή στην άλλη, είδε τους κόπους μίας ζωής να χάνονται. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και κάνει το σταυρό του, που ζει. Kαταγγέλλει στο Newsbomb.gr ότι «την ώρα που καιγόταν το μαγαζί, το πυροσβεστικό όχημα δεν ερχόταν». Ενώ, ο Τζίμης Καψάλης λέει ότι «έγιναν τρομακτικά λάθη από την τοπική αυτοδιοίκηση».

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η πυροσβεστική δεν εμφανίσθηκε ποτέ και ότι δεν έλαβαν εντολή εκκένωσης. «Δεν είχαμε ενημέρωση από κανέναν», δηλώνει αφοπλιστικά στο Newsbomb.gr ο πυρόπληκτος Χάρης Προμπονάς. «Τα καταφέραμε την τελευταία στιγμή. Δεν πήγαμε προς τη λεωφόρο», αναφέρει ο Ιωάννης Στεργίου, πυρόπληκτος και κάτοικος της περιοχής. «Δεν υπήρξε κανείς, ούτε από το Δήμο, για να μας βοηθήσει», αναφέρει η πυρόπληκτη Νίκη Βίσση. «Δεν χτύπησε ούτε καμπάνα!», ξεσπά η Κατερίνα Ορφανοπούλου.