ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Αυτά είναι τα 8 αγγελούδια που χάθηκαν στη μανία της φωτιάς

Φωτιά Μάτι: Αυτά είναι τα 8 αγγελούδια που χάθηκαν στη μανία της φωτιάς

Ατελείωτο δράμα - Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της – Πώς βρήκαν τραγικό θάνατο τα δίδυμα κοριτσάκια, ο 13χρονος Δημήτρης, η Εβίτα, ο Ανδρέας και το μόλις 6 μηνών βρέφος

Είναι οι στιγμές που οι σκέψεις στερεύουν. Είναι οι στιγμές που καμία λέξη, καμία φράση δεν μπορεί να περιγράψει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Μάτι την περασμένη Δευτέρα (23/07).

Μια ολόκληρη χώρα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις οικογενειακές τραγωδίες που αναδύονται από τις στάχτες των φονικών πυρκαγιών. Και όχι μόνο στην Ελλάδα… χιλιάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης σε όλους αυτούς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τη μανία της πύρινης λαίλαπας.

Τα λόγια όμως δυσκολεύονται να βγουν από το χείλη όταν μιλάμε για παιδιά. Όταν μιλάμε για αθώες παιδικές ψυχούλες που το μόνο «λάθος» που έκαναν ήταν να πάνε για μπάνιο το απόγευμα της Δευτέρας.
Το διαδίκτυο κατακλύζεται από μηνύματα. Μόνο δάκρυα… μόνο θλίψη για αυτά τα αγγελούδια που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Η συμπαράσταση έρχεται από τον πλανήτη. Λίγα λόγια παρηγοριάς και μια τεράστια αγκαλιά για τους γονείς των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών, για τους γονείς του 13χρονου Δημήτρη, για τη μητέρα της οικογένειας Φύτρου που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά στο Μάτι, για τους γονείς του μόλις 6 μηνών βρέφους που δεν πρόλαβε καν να ζήσει.

Οι δικοί τους άνθρωποι που έμειναν πίσω, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια. Θα πρέπει να μάθουν να ζουν με μια πληγή που δεν πρόκειται να γιατρευτεί ποτέ.

Ο θόρυβος από όλη αυτή την τραγωδία θα κοπάσει και στη μετά όλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

Σπαραγμός για τα δίδυμα κοριτσάκια

Θρήνος, πόνος και οργή για τα δίδυμα αγγελούδια που «χάθηκαν» στις φλόγες, αγκαλιά με τους παππούδες τους. Η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου δεν είναι πια μαζί μαζί μας, βρίσκονται εκεί ψηλά αγκαλιά με τον παππού Φίλιππο και την γιαγιά Σοφία.

Η χώρα εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένη από το χαμό αυτών των αγγέλων, όλοι πίστευαν σε ένα θαύμα, όλοι ήλπιζαν πως τα 9χρονα δίδυμα κοριτσάκια θα βρίσκονταν ζωντανά. Δυστυχώς, γράφτηκε ο πιο τραγικός επίλογος…

Η γιαγιά και ο παππούς των άτυχων κοριτσιών

giagia
pappous

Στενός φίλος της οικογένειας δημοσίευσε ένα post στο Facebook που ραγίζει καρδιές…

Ανέβασε μια φωτογραφία με τα δίδυμα κορίτσια ως αγγελούδια και έγραψε «Καλό Παράδεισο ψυχούλες μου».

Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου, τα χαμογελαστά δίδυμα που έκαναν διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά στο Μάτι, δεν τα κατάφεραν. Η πύρινη λαίλαπα τα πρόλαβε στο χωράφι του θανάτου, πάνω από την παραλία στο Μάτι. Εκεί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες συμπολίτες μας, βρέθηκαν και τα δίδυμα αγγελούδια, αγκαλιά με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Ίσως εμείς, που προσπαθούμε να περιγράψουμε τα όσα συνέβησαν εκείνες τις φοβερές στιγμές που η πυρκαγιά τύλιγε μέσα σε λίγα λεπτά το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, δεν μπορούμε να φανταστούμε καν τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν.

Τραγικός επίλογος για τον 13χρονο Δημήτρη

Με το χειρότερο τρόπο τελείωσε και η υπόθεση του αγνοούμενου Δημήτρη Αλέξόπουλου, του 13χρονου παιδιού που χάθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο πατέρας του τον είχε εντοπίσει ζωντανό σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο και είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όποιον γνώριζε οτιδήποτε για την τύχη του γιου του.

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, το μελαχρινό αγοράκι, ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπολους, που οι δικοί του αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής, δεν είναι στη ζωή. «Χάθηκε» κι αυτό μέσα στις φλόγες και είναι πια παρέα μαζί με τη Σοφία και τη Βασιλική στον Παράδεισο, από όπου δίνουν δύναμη στους συγγενείς τους να συνεχίζουν να ζουν και να τους θυμούνται.

84

Τελευταίο αντίο στον Γρηγόρη, την Εβίτα και τον Ανδρέα

Μία ευτυχισμένη οικογένεια, δύο γονείς αγαπημένοι, με δύο υπέροχα παιδιά, αριστούχα στο σχολείο και με αθλητικές διακρίσεις στο άθλημα της ποδηλασίας, ξαφνικά διαλύεται.

Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στο Μάτι στοίχισε τη ζωή στον 54χρονο πατέρα Γρήγορη Φύτρο και στα δύο του παιδιά, την 13χρονη Εβίτα και τον 11χρονο Ανδρέα.

Η Εβίτα προσπάθησε να σωθεί τρέχοντας προς τη θάλασσα. Πήδηξε στον γκρεμό 15 μέτρων, με τη φωτιά πίσω της να καίει τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε. Ο μπαμπάς της και ο αδερφός της δεν μπόρεσαν καν να τρέξουν… οι φλόγες τους πρόλαβαν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Οι πυροσβέστες βρήκαν πατέρα και γιο αγκαλιασμένους…

fitros

Την Παρασκευή (27/07) ταυτοποιήθηκαν οι απανθρακωμένοι σοροί του Γρηγόρη και του Ανδρέα Φύτρου.

Τα λόγια της τραγικής μάνας, που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε σύζυγο και παιδιά, προκαλούν δάκρυα:

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις". Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

88

H 13χρονη κόρη της οικογένειας, Εβίτα, ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας στην ΑΕΚ και θεωρείτο ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος.

evita
89

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της κ. Μαρίας από τον πύρινο εφιάλτη, η οποία περιέγραψε τη φρίκη που αντίκρισε, όταν και η ίδια έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Είπε πως είδε ένα κορίτσι, που καιγόταν, να πηδά στον γκρεμό πάνω στην απελπισία της για να σωθεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Την Κυριακή η κηδεία - Τι ζήτησε η μητέρα

Ο αθλητικός σύλλογος «Κρόνος Νίκαιας» ανακοίνωσε πως το τελευταίο αντίο στον 54χρονο Γρηγόρη Φύτρο και στα παιδιά του, την 13χρονη Εβίτα και τον 11χρονο Ανδρέα, θα πούν συγγενείς και φίλοι την Κυριακή στο Κρυονέρι.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η μητέρα δεν επιθυμεί την παρουσία κανενός Μέσου Ενημέρωσης στην κηδεία.

«Αντίο αγάπη μου, αντίο μπέμπη μου»

Με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα γράμμα με λόγια συγκινητικά τα οποία περιγράφουν την οδύνη και ταυτόχρονα την ελπίδα του αποχαιρέτησε ένα ζευγάρι τον γιο του, τον «μπέμπη του» όπως αναφέρει στο συγκλονιστικό μήνυμα.

Οι τραγικοί γονείς απευθύνουν το στερνό αντίο στο νεκρό αγγελούδι και υπόσχονται συνάμα ότι κάθε καλοκαίρι θα επιστρέφουν στο σημείο «για να δουν το μέρος να πρασινίζει με το χαμόγελό του αδικοχαμένου τους παιδιού».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

«Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής μέσα στη θάλασσα. Ήθελες να εντυπωσιάσεις τη μανούλα σου, όπως κάθε φορά που σε έβλεπε και την έκανες χαρούμενη, όπως και περίμενες τον πατερούλη σου να σε χαρεί. Εδώ θα είμαστε κάθε καλοκαίρι και θα κάνουμε μαζί μπάνιο, δίπλα στον παράδεισο που θα τον ξανακάνεις πράσινο. Θα παίζουμε στη θάλασσα όλοι μαζί κι αγαπημένοι. Εγώ, η μανούλα σου και ο μπαμπάκας σου. Ότι θέλεις εσύ, μικρό μου ψαράκι. Δημήτρης, Φωτεινή, Μαργαρίτα, Ανδρέας», αναφέρει το σημείωμα.

Με τη μάνα και τη γιαγιά μέχρι το τέλος

Τραγικό παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα και για μία ακόμη οικογένεια. Δύο παιδιά έσβησαν στη Ραφήνα μαζί με την μητέρα τους και τη γιαγιά.

Αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μητέρα των παιδιών -τεχνολόγος/ακτινολόγος- παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου για δουλειά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Μάτι: Δραματικές εξελίξεις με τα δίδυμα κοριτσάκια – Στο νεκροτομείο οι γονείς τους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ