ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Έδωσαν νερό σε τρομακτικό γυπαετό και δεν φαντάζεστε τη συνέχεια!

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Έδωσαν νερό σε τρομακτικό γυπαετό και δεν φαντάζεστε τη συνέχεια!

Είναι στιγμές που μόνο η φύση μπορεί να χαρίσει. Και είναι τόσο μοναδικές που αδυνατείς να τις πιστέψεις. Πόσο μάλλον αν δεν είσαι εσύ ο τυχερός να τις βιώσεις.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν ντοκουμέντα ακόμα και για τους πιο δύσπιστους.

Γιατί ποιος θα πίστευε ότι ένα άγριο, αλλά και επικίνδυνο ζώο, όπως ο γυπαετός θα μπορούσε ποτέ να εκφράσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του με τον πιο γλυκό τρόπο. Στους ανθρώπους!!!

Μ' ένα παλιό βίντεο, λοιπόν, ένα ζευγάρι από την Κρήτη θυμάται ότι ένας γυπαετός, όχι μόνο στάθηκε για να φωτογραφηθεί μαζί τους, όταν του έδωσαν νερό, αλλά άνοιξε και τα φτερά του για να τους «αγκαλιάσει»…

Αναδημοσιεύοντας το απίστευτο βίντεο, το ζευγάρι μοιράστηκε την αγάπη που ένιωσε από έναν γυπαετό, όταν τον βοήθησε και του πρόσφερε νερό.

Το ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε στην Νεάπολη Λασιθίου πριν από μερικά χρόνια.

Το νεαρό ζευγάρι, ενώ έκανε βόλτα στην περιοχή με τη μηχανή του, εντόπισε τον γυπαετό να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου.

Τα παιδιά, μέλη της ζωόφιλης δράσης, όχι μόνο δεν τρόμαξαν όπως οι περισσότεροι, αλλά, σταμάτησαν για να τον θαυμάσουν. Τότε διαπίστωσαν ότι είναι τραυματισμένος και διψασμένος και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν, προσφέροντάς του αρχικά λίγο νερό.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Χόμερ έδεσε το τραύμα στο φτερό στο γυπαετού, ο οποίος δεν έφυγε λεπτό από κοντά τους. Αφού αφέθηκε μάλιστα στη φροντίδα τους, τούς επέτρεψε να τον χαϊδέψουν, ενώ τους... αγκάλιασε και αυτός με τον τρόπο του, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Όταν εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, τότε άνοιξε κι εκείνος τα φτερά του και πέταξε μακριά…
«Σήμερα κάναμε κάτι σπουδαίο…Ίσως από τα σπουδαιότερα της ζωής μας», είχε αναφέρει ο Κώστας Χόμερ.

Πηγή: cretapost