ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί η οικογένεια του Κούκλατζη ευχαρίστησε δημοσίως το διευθυντή των φυλακών Αδριανούπολης;

Γιατί η οικογένεια του Κούκλατζη ευχαρίστησε δημοσίως το διευθυντή των φυλακών Αδριανούπολης;

Ένα δημόσιο ευχαριστώ, σε όλους όσοι τους στήριξαν στην περιπέτειά τους, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην απελευθέρωση του γιου τους, εξέφρασαν ο Νίκος Κούκλατζης και η σύζυγός του Σοφία.

Την πρώτη της δημόσια τοποθέτηση έκανε το Σάββατο η οικογένεια του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη για την περιπέτεια που πέρασε η ίδια και το παιδί τους, το οποίο έμεινε έγκλειστο στις φυλακές Αδριανούπολης για 167 ημέρες.

Ανάμεσά στα «ευχαριστώ» της οικογένειας Κούκλατζη ξεχωρίζει αυτό προς το διευθυντή και το προσωπικό των φυλακών Αδριανούπολης για την «καλή συμπεριφορά εντός βέβαια του πλαισίου των κανονισμών λειτουργίας της, προς τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους αλλά και προς εμάς κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων μας».

Κλείνοντας το κείμενό τους οι γονείς του λοχία Κούκλατζη εύχονται «να μην αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια δυσκολία και αν παρ’ ελπίδα συμβεί και αυτό, να μη χάνει κανείς την Πίστη του και την Ελπίδα του όχι μόνο προς την επίγεια αλλά και προς την επουράνια εξουσία».

Η ανάρτηση του Νίκου Κούκλατζη έχει ως εξής:

«Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας και μάλιστα την ημέρα της γιορτής της, με τις ενδεδειγμένες και αδιάλειπτες ενέργειες της Πολιτικής, Στρατιωτικής και Θρησκευτικής μας ηγεσίας και με την προσευχή ολόκληρου του Ελληνισμού φθάσαμε στο αίσιο τέλος της περιπέτειας των παιδιών μας.

Έτσι σήμερα αυτό που κυρίως έχουμε να πούμε ως οικογένεια είναι να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ : στην ηγεσία της χώρας μας (Πολιτική και Στρατιωτική), στο Προξενείο Αδριανουπόλεως (την κα Πρόξενο και όλους τους υπαλλήλους του), το οποίο μας συμπαραστάθηκε θερμά και υπέρμετρα, στην Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, στην Εκκλησία μας (Μοναχές,Μοναχούς, Ιερείς, Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους - Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Κρήτης - , στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Παναγιότατο κ.κ. Βαρθολομαίο, για τις παρεμβάσεις του και ιδιαίτερα με τη μοναδικά συγκινητική παρέμβασή του ως προς τη μετάληψη των παιδιών εντός της φυλακής μέσω του Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως Αμφιλοχίου κατά την ημέρα της Ανάστασης, στον Πατριαρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Παναγιότατο κ.κ. Θεόδωρο Β΄ , στην Εκκλησιαστική ηγεσία της Μητρόπολης μας, στους δικηγόρους, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το δίκαιο των παιδιών μας, στους υπαλλήλους του Τελωνείου Καστανεών – Τελωνειακούς και Αστυνομικούς - σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας, στους Ευρωβουλευτές μας, σε θεσμούς εγχώριους, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους, σε Έλληνες αξιωματούχους της Ε.Ε., στους πολιτικούς που μας επισκέφθηκαν και μας συμπαραστάθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε Βουλευτές του νομού μας (νυν και τέως), στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στο Δήμαρχό μας κ. Βασίλη Μαυρίδη, σε όλους τους στρατιωτικούς μας (από τον απλό στρατιώτη μέχρι την ηγεσία), σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και ιδιαίτερα σ’ αυτούς της Ορεστιάδας, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, σε μεμονωμένους νομικούς μας, στα Γραφεία ταξιδίων (Κυλούδης – Καρακατσάνης – Ζορπίδης), σε όλους τους κοντινούς και μακρινούς συγγενείς μας, στους φίλους μας, στους φίλους των παιδιών μας, στους συναδέλφους τους, στους γείτονές μας, σε πολλές μαθητικές κοινότητες, στην Περιφέρειά μας, στα Μ.Μ.Ε. όσα διαχειρίστηκαν με ευαισθησία, λεπτότητα και υπευθυνότητα το γεγονός της φυλάκισης των παιδιών και στο σημείο αυτό για να μη γίνουν παρεξηγήσεις δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα δημοσιογράφων. Πάντως κάποιους τους νιώσαμε ως μέλη της οικογένειάς μας εξ αιτίας φυσικά της συμπαράστασης και της αγάπης τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες των Ορεστιαδιτών συμπολιτών μας, οι οποίοι με τη συγκινητική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις συμπαράστασης των δύο στρατιωτικών μας, διατράνωσαν της αγάπη τους προς εμάς, προς τα παιδιά μας, προς την Πατρίδα μας καθώς και το υψηλό τους φρόνημα.

Στους εκατοντάδες Συλλόγους και Φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, που με μια πληθώρα εκδηλώσεων (ειρηνικές συγκεντρώσεις, ειρηνικές πορείες, ιερές ακολουθίες, ψηφίσματα, σεμνές διαμαρτυρίες, παραστάσεις, αναρτήσεις πανό, ποδηλατοδρομίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες, ανεκτίμητα δώρα ) μας συγκίνησαν και μας συμπαραστάθηκαν εις το έπακρον. Να ευχαριστήσουμε επίσης και τις πάμπολλες διαδικτυακές κινήσεις και σελίδες συμπαράστασης των παιδιών μας, για τις συγκινητικές και γεμάτες αγάπη αναρτήσεις τους.

Ένα απέραντο από καρδιάς ευχαριστώ στους ανώνυμους και επώνυμους συμπατριώτες μας, από το μικρότερο χωριό μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας μας και από τα πέρατα της οικουμένης όπου ο Ελληνισμός παραμένει ακμαίος , οι οποίοι με επισκέψεις, με τηλεφωνήματα, με μηνύματα, με ευχές, με επιστολές, με ευχετήριες κάρτες προς εμάς αλλά και προς στα παιδιά στη φυλακή, με βιβλία, με ποιήματα, με δώρα ( Σύμβολα ιερά, εθνικά, Συλλογικά), με ιερές εικόνες, με αφιερώσεις προσωπικών επάθλων, με ατομικές αθλητικές δραστηριότητες κυρίως δρόμους μεγάλων αποστάσεων (Γιώργος Ζαχαριάδης, Νίκος Σιδηρόπουλος, Μαρία Πολύζου) και με την προσευχή τους έδειξαν ζώσα συμπάθεια και συμπαράσταση στην αντιμετώπιση του προβλήματός μας. Το μέγεθος της δύναμης που εισπράξαμε δεν περιγράφεται. Η δύναμη αυτή κράτησε υψηλά το ηθικό μας και μας όπλισε με ψυχραιμία, υπομονή, κουράγιο και ελπίδα ώστε να αντιπαρέλθουμε την αγωνία μας για την τύχη των παιδιών μας και το θυμό μας για το άδικο της όλης υπόθεσης.

Τελειώνοντας τις ευχαριστίες μας αισθανόμαστε ότι θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε και αναφέρουμε την καλή συμπεριφορά του δ/ντή και του προσωπικού των Φυλακών Αδριανουπόλεως, εντός βέβαια του πλαισίου των κανονισμών λειτουργίας της, προς τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους αλλά και προς εμάς κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων μας.

Εάν, λόγω της πληθώρας των συμπαραστεκομένων στον αγώνα μας, έχουμε παραλείψει κάποιους, ζητούμε να μας συγχωρέσουν. Τους ευχαριστούμε όλους, ευχόμαστε να μην αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια δυσκολία και αν παρ’ ελπίδα συμβεί και αυτό, να μη χάνει κανείς την Πίστη του και την Ελπίδα του όχι μόνο προς την επίγεια αλλά και προς την επουράνια εξουσία. Με αγάπη, οικογένεια Νικολάου – Σοφίας Κούκλατζη».