Φίλαθλοι Πανιωνίου με πανό στην ιταλική πρεσβεία: «Γένοβα μην τα παρατάς»

Φίλαθλοι Πανιωνίου με πανό στην ιταλική πρεσβεία: «Γένοβα μην τα παρατάς»

Mέλη Συνδέσμου Φιλάθλων του Πανιωνίου σήκωσαν το βράδυ της Δευτέρας πανό έξω από την πρεσβεία της Ιταλίας, στην Αθήνα, σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Αυτό αναφέρουν σε ανάρτησή τους σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη του συνδέσμου σημειώνοντας πως το πανό έγραφε στα ιταλικά «Γένοβα μην τα παρατάς», και το οποίο βρισκόταν και στην κερκίδα τους στο τελευταίο φιλικό της ομάδας στη Νέα Σμύρνη.

Η κίνησή τους έγινε για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους φιλάθλους της Τζένοα, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι.

«Δυστυχώς, σε μια χώρα σαν την δική μας οι όμορφες κινήσεις σαν αυτή μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ στους ανθρώπους που τις πραγματοποιούν και με την διαστρέβλωση της αναποδογραφίας που επικρατεί, να βρεθείς στα κρατητήρια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των επτά, ΤΩΡΑ!», τονίζουν στην ανάρτησή τους.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 15 άτομα -σύμφωνα με την αστυνομία- που σήκωσαν το πανό, μόλις είδαν αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και μηχανές και έφυγαν από την πρεσβεία. Η αστυνομία προχώρησε αργότερα σε προσαγωγές επτά ατόμων.