ΕΛΛΑΔΑ

Φιλοπάππου: Ψάχνουν το κρησφύγετο των δραστών - Θέμα χρόνου η σύλληψή τους

Φιλοπάππου: Ψάχνουν το κρησφύγετο των δραστών - Θέμα χρόνου η σύλληψή τους

Κοντά στο σπίτι κρησφύγετο των δραστών της δολοφονίας του άτυχου Νίκου βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν εδώ και εννέα μέρες την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί μετά από στοιχεία που έχουν συλλέξει εκτιμούν ότι οι δράστες είναι ασιατικής καταγωγής και έχουν ως ορμητήριο διαμέρισμα πολύ κοντά στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο ο 25χρονος, που είχε έρθει στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές.

Οι αστυνομικές έρευνες φαίνεται πως επικεντρώνονται σε μία ομάδα ληστών - δύο εκ των οποίων σεσημασμένοι - από το Πακιστάν, με δράση στους δρόμους της Αθήνας.

Πρόκειται για πέντε υπόπτους οι οποίοι και αναζητούνται προκειμένου να προσαχθούν και να ανακριθούν σχετικά με την ληστεία και τον θάνατο του 25χρονου.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν καταγράψει τις ομάδες ληστών που είχαν δράσει στον Λόφο Φιλοπάππου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Ιστορικό Κέντρο.

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα 25χρονου προς Τσίπρα: «Το γιο μου τον σκότωσε η Πατρίδα με δική σας συνενοχή»

Το χρονικό της ληστείας

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, οι τρεις δράστες πλησίασαν τον Νίκο και την 23χρονη φίλη του, που είχαν πάει βόλτα στον λόφο του Φιλοπάππου, προκειμένου να τους ληστέψουν. Λογομάχησαν και συνεπλάκησαν και κατά την διάρκεια της πάλης, εκείνος έχασε την ισορροπία του πέφτοντας στο κενό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι Αρχές δεν αποκλείουν μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο οι δράστες να έσπρωξαν τον άτυχο νέο.

Αναζητούν στίγμα της συσκευής

Δεδομένου του ότι κατάφεραν να αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, η αστυνομία αναζητά στίγμα της συσκευής, τόσο του Νίκου όσο και της κοπέλας, προκειμένου να εντοπιστούν είτε οι ίδιοι οι δράστες, είτε οι κλεπταποδόχοι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι δράστες είτε πέταξαν είτε δεν ενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της αστυνομίας.