ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Ελεγχόμενη» η κατάσταση στο πλοίο

Φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Ελεγχόμενη» η κατάσταση στο πλοίο

Φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Ελεγχόμενη» χαρακτήρισαν ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος την κατάσταση στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο ΑΠΕ, ήδη δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωσή του, αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί σε μεγίστη ετοιμότητα το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας κι έχει δοθεί εντολή σε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο Σούπερ Πούμα με διασώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Επιστρέφει στον Πειραιά (pics&vid)