ΕΛΛΑΔΑ

Φιλοπάππου ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του 25χρονου – Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους

Φιλοπάππου ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του 25χρονου – Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους

Δολοφονία Λόφος Φιλοπάππου: Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από σχετική εισαγγελικήδιάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στο λόφο Φιλοπάππου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τους:

(επ) YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν

pakistan

(επ) QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν

pakistan2

(επ) ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ

neo3

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των δραστών και του θύματος στη gallery του Newsbomb.gr

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση για χρονικό διάστημα έως 24-2-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ως άνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 και 210-6476226 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (27/08/2018) οι τρεις συλληφθέντες μετά την απολογία τους ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ο 25χρονος Ιρανικός έχουν ομολογήσει ότι λήστεψαν τον Μουστάκα μαζί με τη φίλη του από την Πορτογαλία, ωστόσο, αρνούνται ότι τον δολοφόνησαν.

Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, και ποως ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να είπε απολογούμενος: «Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Τη στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στην τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

«Έτσι έριξαν τον Νίκο στον γκρεμό»

Τις σοκαριστικές λεπτομέρειες της επίθεσης των τριών αλλοδαπών, που έριξαν στο γκρεμό τον 25χρονο στου Φιλοπάππου, είχε περιγράψει στην κατάθεση της η νεαρή φίλη του θύματος.

Στην αποκαλυπτική της μαρτυρία, που φέρνει αυτούσια στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, αποτυπώνεται η αγριότητα των κακοποιών.

Στις συνολικά τρεις καταθέσεις της νεαρής κοπέλας από τη Πορτογαλία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ξεδιπλώνεται από την αρχή η υπόθεση της ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του νεαρού από τους τρεις αλλοδαπούς.

«Όπως καθόμασταν στα βράχια, πρώτο έπιασαν το Νίκο, ο οποίος ήταν πιο κοντά τους. Θυμάμαι ότι, πρώτα άκουσα ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει και όπως γύρισα να κοιτάξω πίσω μου, είδα τον ''ψηλό'' να πιάνει το Νίκο από τη μπλούζα του, ενώ αυτός που είχε το μουστάκι, ο ''μεσαίος'' όπως τον λέω εγώ, κρατούσε ένα μικρό μαχαίρι στο ένα του χέρι και με το άλλο χέρι, έπαινε και αυτός τον Νίκο από τη μπλούζα. Τότε άκουσα τον ''κοντό'' να λέει στα Αγγλικά: ''Κινητό και λεφτά''. Ο Νίκος τους έλεγε να ηρεμήσουν και ότι δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ''κοντός'' που σας είπα, ήρθε μπροστά μου και άρχισε να ψάχνει την τσάντα μου.

Έπιασε την τσάντα μου στα χέρια του και την έψαχνε. Νομίζω ότι ψάχνοντας την τσάντα μου, έπιασε με τα χέρια του όλα όσα είχε μέσα. Ο «κοντός» μου πήρε το πορτοφόλι μου, το οποίο περιείχε 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριο μου και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών. Τότε κατάλαβα ότι ο ''ψηλός'' είχε αφήσει για λίγο το Νίκο και είχε έρθει πίσω μου. Από εκεί, μου πήρε το κινητό μου, ένα παλιό ΝΟΚΙΑ, που είχα στην πίσω τσέπη του παντελονιού μου. Αφού πήρε το κινητό μου, επέστρεψε στο Νίκο, ο οποίος είδα ότι είχε μόλις σηκωθεί όρθιος και τσακωνόταν με τον ''μεσαίο'', προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει το μαχαίρι του, έχοντας τον γκρεμό στην πλάτη του. Τότε, ξαναγύρισα το βλέμμα μου στην τσάντα μου, γιατί ο ''κοντός'' συνέχιζε να την ψάχνει, αφού δεν πίστευε ότι δεν είχα καλύτερο κινητό από αυτό που ήδη είχαν πάρει, λέγοντάς μου στα Αγγλικά: ''Πού είναι το άλλο κινητό σου'' και ''το άλλο, το άλλο κινητό''. Εγώ του έλεγα στα Αγγλικά ότι δεν είχα άλλο κινητό, ενώ εκείνος συνέχιζε να ψάχνει. Τότε, γυρνώντας πίσω μου για δω τι συμβαίνει, είδα το Νίκο να πέφτει στο γκρεμό και αμέσως ο ''μεσαίος'' και ο ''ψηλός'', άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν. Ο ''κοντός'' με το που είδε τους άλλους να τρέχουν, τους ακολούθησε και όλοι μαζί έφυγαν τρέχοντας αντίθετα το δρόμο που οδηγεί στο βράχο αυτό. Εγώ, αμέσως, πήγα στην κορυφή του γκρεμού και από εκεί κοίταζα προς τα κάτω, μήπως και δω το Νίκο. Ήταν πολύ σκοτεινά όμως και εγώ πολύ ταραγμένη και δεν μπορούσα να τον δω. Φώναζα: ‘’Νίκο, Νίκο’’, αλλά δεν μου απαντούσε...»

Η κοπέλα σοκαρισμένη και φοβισμένη επιστρέφει στο σημείο, που ήταν με το φίλο της, και παρά την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν παρατήρησε μια σακούλα που ανήκε στους δράστες και που, όπως όλα δείχνουν, είχε πάνω της και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με αποτέλεσμα οι Αρχές να εντοπίσουν γρήγορα την ταυτότητά τους.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Καταργείται η χειμερινή ώρα - Σήμερα η απόφαση της Ε.Ε.

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Καρδίτσα - Αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα