ΕΛΛΑΔΑ

Θρηνεί η Κρήτη: Αυτή είναι η 31χρονη νηπιαγωγός που έχασε τη ζωή της στο φαράγγι του Αμπά

Θρηνεί η Κρήτη: Αυτή είναι η 31χρονη νηπιαγωγός που έχασε τη ζωή της στο φαράγγι του Αμπά

Τραγική κατάληξη είχε η πεζοπορία στο φαράγγι του Αμπά, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Η 31χρονη νηπιαγωγός, Κ.Μ, τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από τη μοιραία πτώση της στην απόληξη των Αστερουσίων Ορέων.

Ο σύντροφός της ήταν αυτός που ειδοποίησε τις Αρχές για την περιπέτειά τους. Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, αλλά και πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Πύργου, ωστόσο για τη νεαρή κοπέλα ήταν ήδη αργά.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου έχει βυθιστεί στη θλίψη για τον τραγικό θάνατο της 31χρονης εκπαιδευτικού. Η άτυχη Ηρακλειώτισσα αγαπούσε ιδιαίτερα την πεζοπορία και την επαφή με τη φύση και συνήθιζε να κάνει εκδρομές με την παρέα της.

Η κυριακάτικη ωστόσο εξόρμηση στο φαράγγι του Αμπά, σε μια περιοχή αχαρτογράφητη και αρκετά επικίνδυνη σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αποδείχθηκε μοιραία.

To χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μία απεγνωσμένη κλήση συνδρομής σε βοήθεια από τον συνοδοιπόρο της Κ.Μ. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν 7 πυροσβέστες με δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύργου και της 3ης ΕΜΑΚ ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι αργά το μεσημέρι η νεαρή πεζοπόρος – άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ακόμη – έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος. Η νηπιαγωγός κείτονταν σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, όπου η ομάδα διάσωσης μπορούσε να προσεγγίσει μόνο πεζή.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών, η 31χρονη δεν άντεξε στα βαριά της τραύματα και άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο.

Σημειώνεται ότι η περιοχή ήταν τόσο δύσβατη που μέχρι και το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησε τουλάχιστον δύο φορές να προσεγγίσει, για να ανασύρει τη σορό της άτυχης κοπέλας.