ΕΛΛΑΔΑ

Γεννέθλια με χημοθεραπεία-Συγκινεί δημοσιογράφος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο

Γεννέθλια με χημοθεραπεία-Συγκινεί δημοσιογράφος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο

Μία ανάρτηση-κατάθεση ψυχής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε σήμερα τα δάκρυα να βουρκώσουν... Είναι από μία απο τις πολλές ιστορίες που διαβάζουμε στην καθημερινή μας διαδικτυακή επικοινωνία με τους άλλους.

Εχει πλέον γίνει συνήθεια σε πολλούς να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα και να περιγράφουν την καθημερινότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νιώθουν όμορφα να τα μοιράζονται με την ιντερνετική τους παρέα.

Σε αυτή την μεγάλη παρέα...συναντήσαμε τον δημοσιογράφο Γιώργο Βότσκαρη που σήμερα έχει τα γεννέθλια του. Και μας έκανε να δακρύσουμε και να του ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας, η σημερινή ημέρα να είναι πραγματικά μία ημέρα αναγέννησης για τον ίδιο, αφού το πρωί έκανε την τελευταία του χημοθεραπεία για τον καρκίνο.

Η ανάρτησή του στο facebook συγκινεί. Ενα κείμενο που μας δίνει μαθήματα δύναμης, αξιοπρέπειας, ευαισθησίας, ανθρωπιάς. Ο δημοσιογράφος περιγράφει τη μάχη που δίνει καιρό με την επάρατη νόσο και την στήριξη που βρήκε από τους φίλους που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν στο πλευρό του. Πολλοί από αυτούς, γράφοντας απλά δυο λέξεις αγάπης στο λογαριασμό του.

Ο Γιώργος Βότσκαρης ευχαριστεί όσους είναι στο πλευρό του.

Διαβάστε το κείμενό του και μαζί με εμάς ευχηθείτε να βγεί νικητής από αυτή την μάχη.

Η ανάρτηση

"Αν πω ότι δεν έκλαψα θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν μελαγχόλησα θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν σκέφτηκα τον θάνατο θα είναι ψέμα. Αν πω ότι δεν είπα ότι θα τα παρατήσω θα είναι ψέμα.

Υπάρχει και μια μεγάλη αλήθεια σήμερα ανήμερα στα γενέθλια μου ξαναγεννιέμαι. Πριν από λίγο έκανα την τελευταία μου θεραπεία και η αλήθεια είναι ότι ζω με την βοήθεια του Θεού.

Μπορεί ο καρκίνος να μου χτύπησε την πόρτα όπως και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους, αλλά αυτούς τους μήνες σε αυτή την μάχη με χειρουργεία, θεραπείες, φάρμακα, ταλαιπωρία και δάκρυα βρήκα και ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου.

Ανθρώπους που χωρίς να με έχουν γνωρίσει ποτέ, έστειλαν ένα μήνυμα, ή ακόμα έστειλαν και ένα γράμμα.

Προσευχήθηκαν για έναν άνθρωπο που μπορεί και να μην γνωρίσουν ποτέ.

Για όσους με πρόδωσαν δεν θα πω τίποτα άλλο εκτός από το να τους έχει καλά η Παναγία.

Αυτό πάντως που θέλω να πω σε όλους όσους έχουν αυτή την ασθένεια, όσο και αν μας πονάει κυρίως στην ψυχή, να μην φοβόμαστε να μιλάμε για αυτή και να θυμόμαστε ότι η καρδιά μας λειτουργεί και η ανάσα μας ακούγεται.

Το θάνατο δεν το φοβάμαι απλά θέλω όταν έρθει η ώρα όποτε και αν είναι αυτή να φύγω με αξιοπρέπεια και με καθαρή την συνείδηση μου απέναντι στους συνανθρώπους μου.

Σας ευχαριστώ".

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν και Ερντογάν «στριμώχνουν» τον Βαρθολομαίο: «Δεν είσαι Οικουμενικός Πατριάρχης

Σχολική άδεια για τους γονείς-Πόσες ημέρες δικαιούνταιΣχολική άδεια για τους γονείς-Πόσες ημέρες δικαιούνται