ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο 27χρονος που σώθηκε από τα ορμητικά νερά: «Πίστεψα ότι θα πεθάνω»

Συγκλονίζει ο 27χρονος που σώθηκε από τα ορμητικά νερά: «Πίστεψα ότι θα πεθάνω»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε τις ώρες που βρέθηκε παγιδευμένος μέσα στο χείμαρρο, περιέγραψε λίγες ώρες μετά την διάσωσή του ο 27χρονος Γιάννης Τσιλιχράνος, ο οποίος και αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στο Μαντούδι, στην Εύβοια, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά».

«Όλα καλά πήγαν. Ήταν σαν ταινία. Έπεσε το αυτοκίνητο στο ποτάμι, μας παρέσυρε, πέσαμε μέσα. Είχα προλάβει να ανοίξω το παράθυρο, και βγήκαμε και οι δύο», ανέφερε ο 27χρονος, ο οποίος βρέθηκε σώος το πρωί της Δευτέρας, όταν πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής τον εντόπισαν με κιάλια σε ένα ανάχωμα στη μέση του χειμάρρου.

Σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο, εξήγησε πώς κατάφερε να σωθεί και να βρθεί στην άλλη όχθη του ποταμού από ένα ξύλο που κρατήθηκε. «Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα κάπου εκεί ένα σπιτάκι και μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι πάλευε με τα ορμητικά νερά για περίπου 15 λεπτά.

Συνέχισε λέγοντας, ότι είχε αγωνία για την τύχη της φίλης του, «το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους πυροσβέστες ήταν αν σώθηκε η φίλη μου». Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα, η οποία ήταν συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο.

«Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και ειδοποίησε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε όλες αυτές τις δραματικές στιγμές, απάντησε, ότι φοβήθηκε περισσότερο όταν ήταν μέσα στο νερό, «λέω πεθαίνω, πνίγομαι», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο 27χρονος ευχαρίστησε τους διασώστες του όσο και τον από κόσμο που αγωνιούσε για την τύχη του.

Διαβάστε επίσης:

Ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η δραματική διάσωση του 27χρονου από το χείμαρρο στην Εύβοια (pics+vid)