ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το κρανίο στην Πρέβεζα: Τα ευρήματα «δείχνουν» την Αγγελική Πεπόνη

Θρίλερ με το κρανίο στην Πρέβεζα: Τα ευρήματα «δείχνουν» την Αγγελική Πεπόνη

Εδώ και 8 χρόνια η εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη παραμένει άλυτο μυστήριο, με την οικογένειά της να περιμένει με αγωνία όλο αυτό τον καιρό για ένα νέο της.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Αγγελική ζωντανή σπάει τη σιωπή του – Τι αποκαλύπτει για την εξαφάνισή της

Ένα κρανίο που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών από ιδιωτικό συνεργείο στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας δίνει μία νέα διάσταση στο θρίλερ της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα ευρήματα του ιατροδικαστή είναι συμβατά με την υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής Πεπόνη τον Ιούνιο του 2010 από την περιοχή της Πρέβεζας.

Να σημειωθεί ότι έφτασε σήμερα το πρωί στα εγκληματολογικά της Ασφάλειας το δείγμα από το συγγενικό της περιβάλλον για διασταύρωση DNA.

«Σαρώνουν» την τάφρο, όπου βρέθηκε το κρανίο

Από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στη ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας, στην τάφρο όπου εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή τμήμα ανθρώπινου κρανίου.

Μέχρι στιγμής οι άνδρες της Πυροσβεστικής, οι εθελοντές της ΛΕΚ και της ΕΜΑΚ δεν έχουν εντοπίσει κάποιο εύρημα που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αποστράγγιση της τάφρου, στην οποία τοποθετήθηκε πλέγμα, με τη διαδικασία να αναμένεται να διαρκέσει μια με δύο μέρες, ενώ εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας και της Π.Ε βρίσκονται στην περιοχή συνδράμοντας στο έργο των πυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Πεπόνη είχε εξαφανιστεί στις 17 Ιουνίου του 2010. Μέχρι σήμερα, οι δικοί της άνθρωποι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση για την τύχη της.

preveza

Σπάει τη σιωπή του ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ζωντανή πριν εξαφανιστεί, ήταν ο 59χρονος φίλος της, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε το οτιδήποτε για το πού μπορεί να βρίσκεται, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στο ΣΚΑΙ.

«Το θέμα της εξαφάνισης της Αγγελικής δεν με ακουμπάει», είπε στην εκπομπή «Μαζί σου».

«Χάθηκε μυστηριωδώς, δεν ξέρω τι συνέβη. Είχαμε μια σχέση για ένα εξάμηνο το 2009, αλλά μετά έκανα φυλακή για ναρκωτικά και την έχασα», είπε και συνέχισε: «έκατσα τέσσερα χρόνια φυλακή για διάθεση ναρκωτικών επειδή ομολόγησα. Το μόνο δικαστήριο που είχαν ήταν για τα ναρκωτικά και όχι για την εξαφάνιση της Αγγελικούλας».

Όπως παραδέχθηκε, τελευταία φορά την είδε το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισής της και της έδωσε 150 ευρώ.

«Ήταν πολύ καλός χαρακτήρας η Αγγελική, αλλά ήταν άρρωστη. Ήταν τοξικομανής βαριάς μορφής», είπε. Όσο για εκείνους που κατέθεσαν εναντίον του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι τους έβαζαν κάποιοι για να τον μπλέξουν με την εξαφάνιση της κοπέλας.

«Με έχει ενοχλήσει πολύ αυτή η υπόθεση. Την Αγγελικούλα την αγαπούσα σαν αδελφή μου», είπε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επιχείρησαν να του στήσουν πλεκτάνη και για αρκετό καιρό ανέβηκε τον δικό του Γολγοθά.

4586886

«Η αστυνομία τα είχε σαρώσει όλα εδώ πέρα. Είχαν κατασχέσει τα αυτοκίνητά μου, τα κινητά μου, σκύλοι της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων έκαναν έρευνες, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα», είπε.

Όσο για το κρανίο που βρέθηκε πολύ κοντά στο σπίτι και στο κτήμα του είπε: «Δεν ξέρω αν είναι της Αγγελικής, θα το αποδείξουν αυτό οι επιστήμονες. Εγώ πίστευα ότι έφυγε για την Αλβανία. Υπήρξαν τότε μάρτυρες που είπαν ότι την είδαν στην Κρήτη. Πιστεύετε ότι αν το είχα κάνει εγώ θα την είχα πετάξει δίπλα από το σπίτι μου. Το κρανίο βρέθηκε δίπλα στο δρόμο, περνάει τόσος κόσμος από εκεί».

Αναφέρθηκε επίσης και σε έναν πρώην σύντροφο της Αγγελικής, ο οποίος τη ζήλευε παθολογικά και είχε δημιουργήσει αρκετά επεισόδια.
«Μου είχε σπάσει το αυτοκίνητο πριν από την εξαφάνιση της κοπέλας. Δεν είχα τσακωθεί μαζί του, αλλά είχε τσακωθεί με άλλους. Τη ζήλευε και δεν ήθελε να την πλησιάζει άνθρωπος. Ήταν φίλος μου, αλλά λόγω της Αγγελικής κόψαμε κάθε επαφή», είπε και κατέληξε: «δεν έχω καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι αρχές ξέρουν πού βρίσκομαι μπορούν να έρθουν να με βρουν όποτε θέλουν».