ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Κατσίφα: To Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες – Στο σπίτι σήμερα η σορός του Κωνσταντίνου

Κηδεία Κατσίφα: To Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες – Στο σπίτι σήμερα η σορός του Κωνσταντίνου

Θρήνος για τον 35χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας – Οργή της ελληνικής μειονότητας για τις πρακτικές των Αλβανών – Τρέμουν οι αλβανικές Αρχές την κηδεία – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο Newsbomb.gr

Ανείπωτος πόνος, θλίψη και μεγάλος θυμός είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους κατοίκους του χωριού του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενούς, που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, παραδόθηκε στην οικογένειά του αργά το βράδυ της Τρίτης (06/11), δέκα ημέρες μετά το θάνατό του.

Οι πρακτικές των Αλβανών προκαλούν οργή και αποτροπιασμό καθώς τα όσα συνέβησαν από τη δολοφονία και έπειτα αποτελούν σαφέστατη προσβολή νεκρού.

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Το απόγευμα της Τρίτης (06/11), ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετέβησαν στα Τίρανα για να παραλάβουν τη σορό και να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα των αλβανικών Αρχών.

Από τα ξημερώματα η σορός βρίσκεται σε γραφείο τελετών διπλανού χωριού και μέχρι το μεσημέρι θα μεταφερθεί στο σπίτι του όπου αναμένεται να περιμένουν δεκάδες συγγενείς και φίλοι.

Η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, η νεκρώσιμος ακολουθία.

Η κηδεία του θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι.

Δείτε τι μεταδίδει από τους Βουλιαράτες ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος:

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αποκάλυψη του δικηγόρου της οικογένειας Κατσίφα, κ. Ναυρίδη, ότι η επιστροφή της σορού δεν έγινε νωρίτερα, «επειδή», όπως είπε, «οι αλβανικές Αρχές φοβούνταν ότι αν γινόταν η κηδεία του Κατσίφα το Σαββατοκύριακο, θα υπήρχαν επεισόδια».

«Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς υπάρχει μειονότητα στην Αλβανία και λόγω της εθνικής εορτής υπήρχε μεγάλη ένταση», πρόσθεσε ο συνήγορος της οικογένειας Κατσίφα.

Κατά τον ίδιο, «η έρευνα της Εισαγγελίας δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο δεδομένου ότι πέρασε και το Σαββατοκύριακο».

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά στο κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών που πήγε στη γειτονική χώρα, την ύπαρξη βίντεο από την αλβανική αστυνομία που να έχει καταγράψει το αιματηρό περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κώστα Πλιάκου το πρωί της Τετάρτης από τους Βουλιαράτες:

Διαβάστε επίσης:

«Τρέμουν» οι αλβανικές Αρχές την κηδεία του Κατσίφα: Φόβοι για επεισόδια (pics+vids)