ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος Αθήνα LIVE: Σε εξέλιξη ο 36ος Μαραθώνιος - «Αποκλεισμένη» η πρωτεύουσα

Μαραθώνιος Αθήνα LIVE: Σε εξέλιξη ο 36ος Μαραθώνιος - «Αποκλεισμένη» η πρωτεύουσα

LIVE Μαραθώνιος Αθήνας: Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνουν χιλιάδες μαραθωνοδρόμοι που θα περάσουν από τις περιοχές της ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Κάθε ρεκόρ συμμετοχών σπάει ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες, φέρνοντας την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος

Περισσότεροι από 55.000 δρομείς από 105 χώρες έχουν κατακλύσει το λεκανοπέδιο, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Δείτε LIVE:

Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

4615725

Ο φετινός αγώνας, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ωστόσο φέτος ο δήμαρχος Μαραθώνα αφιέρωσε τη διοργάνωση και στη μνήμη των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι.

«Φέτος ο Μαραθώνιος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμάς μετά από αυτήν την τραγωδία που είχαμε με τις φωτιές στο Μάτι» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, απευθυνόμενος στους αθλητές που συμμετέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα. «Θα σας παρακαλούσα, επειδή το αφιερώνουμε στη μνήμη των 99 νεκρών, να κάνουμε ένα λεπτό σιγή στη μνήμη τους» πρόσθεσε ο Ηλίας Ψινάκης μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Δείτε ΕΔΩ τους νικητές των 5χλμ

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 7:45 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα, και η διαδρομή που ακολούθησε ήταν η εξής: Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Tην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις 8:30, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων διεξάγεται κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.), θα δοθεί στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ, Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα παίδων (1.200 μ.) θα δοθεί στις 10:25 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την διεξαγωγή του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεταξύ άλλων, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:

  • Στη Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 5:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10/11/2018 έως τις 19:00 την Κυριακή 11/11/2018.
  • Στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, από τις 5:00 έως τις 7:00.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στην Αιτωλοακαρνανία: Το ροζ σκάνδαλο, ο γιατρός, η καλλονή με τις ψηλές γόβες και η αποκάλυψη

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι θα δουν έκπτωση στους λογαριασμούς τους

Αυτή είναι η Κύπρια που θεωρείται ανεπιθύμητη στην Αλβανία: Δείτε γιατί