ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Ορμητήριο το Πολυτεχνείο - Επιστρατεύτηκε η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Ορμητήριο το Πολυτεχνείο - Επιστρατεύτηκε η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Πολυτεχνείο: Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - «Βροχή» από μολότοφκαι χειροβομβίδες κρότους λάμψης στα Εξάρχεια και στους γύρω δρόμους - Κλεφτοπόλεμος στα στενά - Με χημικά «απάντησαν» οι αστυνομικές δυνάμεις - Επιστρατεύτηκαν ακόμα και υδροφόρες αντλίες της Αστυνομίας - Ένταση καιέξω από τη ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας -13 συλλήψεις.

Από σοβαρά επεισόδια αμαυρώθηκαν για ακόμη μία χρονιά οι εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης, με τα Εξάρχεια και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο να θυμίζουν... εμπόλεμη ζώνη.

Οι κουκουλοφόροι, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο εξαπέλυαν συνεχώς επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κυκλώσει όλο το ιστορικό κτήριο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με αλεπάλληλες ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης ενώ επιστρατεύθηκε η «αυρα», το θωρακισμένο όχημα που πετά με πίεση νερό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ:

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΤΗΝ «ΑΥΡΑ» ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΓΕΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

Σημειώνεται παράλληλα, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, ότι έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Ένταση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και οδομαχίες

Όλα ξεκίνησαν στη Λ. Αλεξάνδρας μετά τη μεγαλειώδη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, άνδρες της Αστυνομίας έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά προκειμένου να διασπαστεί η πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο σύνολό τους οι συλλήψεις είναι 19 καθώς πραγμτατοποιήθηκαν ακόμα 6 στην περιοχή των Εξαρχείων.

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr

Λίγη ώρα αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια και στους γύρω δρόμους, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Επιστρατεύηκε η «αύρα» της Αστυνομίας

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το Πολυτεχνείο, όπου ομάδα νεαρών χρησιμοποιεί ως ορμητήριο το ιστορικό κτήριο, πετώντας βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας «απαντούν» με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μάλιστα, στην προσπάθειά της η αστυνομία να περιορίσει το μέτωπο, «επιστράτευσε» την Αύρα (ειδικό θωρακισμένο υδροφόρο όχημα), κάνοντας ρίψεις νερού έξω από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, νεαροί βρίσκονται στις ταράτσες κτηρίων και πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Σκηνικό «πολέμου» επικράτησε και στους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο, στα στενά των Εξαρχείων. Άγνωστοι, οι οποίοι νωρίτερα, είχαν στήσει οδοφράγματα, πετούσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τους ταραξίες κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Δείτε περισσότερες εικόνες από τα επεισόδια στην Τοσίτσα στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε παρακάτω στο live blog του Newsbomb.gr όλα όσα συνέβησαν μετά την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.