ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Κυπαρισσία: Δάκρυσαν και οι πέτρες στην κηδεία του μικρού Νικόλα

Θρήνος στην Κυπαρισσία: Δάκρυσαν και οι πέτρες στην κηδεία του μικρού Νικόλα

Σε κλίμα πένθους και οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 15χρονου μαθητή στην Κυπαρισσία - Ποια ήταν τα τρία παιδιά που βρήκαν φρικτό θάνατο στην άσφαλτο - Σοκάρουν οι εικόνες από το διαλυμένο αυτοκίνητο - Η μοιραία κοπάνα και το τραγικό παιχνίδι της Μοίρας.

Βούρκωσε όλη η Κυπαρισσία στην εξόδιο ακολουθία του άτυχου μαθητή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/11) στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Όλοι ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Νίκο κάτω από βαθιά οδύνη και θλίψη.

Συμμαθητές του άτυχου νεαρού, καθηγητές, εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία της Κυπαρισσίας και της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πλήθος πολιτών, αποχαιρέτησαν τον νεαρό που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 15χρονου που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε από τη ζωή το μοναχοπαίδι της.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, ενώ δεκάδες συμμαθητές του με λουλούδια στα χέρια είπαν το τελευταίο αντίο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας που εξέφρασε την βαθιά του θλίψη, αναβάλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στις αρχές του μήνα.

Η «κοπάνα» και η τελευταία βόλτα

Η «κοπάνα» από το σχολείο αποδείχτηκε μοιραία και βύθισε στον πόνο και την θλίψη τρείς οικογένειες, αλλά και το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν οι τρεις 15χρονοι, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το Ι.Χ που οδηγούσε ο ένας από τους τρεις συγκρούστηκε με απίστετυτη σφοδρότητα με διερχόμενο ημιφορτηγό.

Τo μοιραίο Ι.Χ., στο οποίο επέβαιναν οι τρεις 15χρονοι, ένας Έλληνας, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός, από την σφοδρή σύγκρουση μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Αμέσως στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Τριφυλίας που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Οι δυο νεαροί, ο Έλληνας και ο Βούλγαρος, βρήκαν τραγικό θάνατο ακαριαία, ενώ ο 15χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου τελικά κατέληξε.

Πρόκειρται για τους Χρήστο Μιρτάι, Νίκο Τριαλώνα και Ενρίκο Μπουζάνι.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ GALLERY ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός από το φορτηγάκι, ένας 48χρονος Ρουμάνος.

1

Οι τρεις 15χρονοι, όπως αποκάλυψε στον ALPHA ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Δημήτρης Δράκος, πήγαν το πρωί στο σχολείο τους και παρακολούθησαν την πρώτη ώρα, ωστόσο την επόμενη το έσκασαν και αποφάσισαν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρας του ενός για να πάνε μία βόλτα στα Φιλιατρά.

«Ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα ούτε τίποτα. Κάθε άλλο. Και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα χωρίς δίπλωμα», αναφέρει στο ALPHA ο Δημήτρης Δράκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι σοροί των παιδιών ήταν σε τέτοια κατάσταση, που δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν.

Για ήρεμα και αγαπητά παιδιά έκανε λόγο και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος, «ήταν έκπληξη ότι πήραν το αυτοκίνητο κρυφά, ανέπτυξαν ταχύτητα και έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ήταν από τα ήσυχα τα συνεργάσιμα παιδιά. Το δόγμα μας είναι τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αποβολές όταν παίρνουν πρέπει να παραμένουν στον χώρο του σχολείου, γιατί ξέρουμε ότι όταν ένα παιδί βγει από την αυλόπορτα, κινδυνεύει».

Τραγική ειρωνεία είναι ότι η μητέρα ενός εκ των 15χρονων βρισκόταν στο νοσοκομείο, όταν μεταφέρθηκαν οι σοροί των άτυχων μαθητών, καθώς εργάζεται εκεί. Ωστόσο το μυαλό της δεν πήγε στο γιο της, καθώς νόμιζε ότι παρακολουθούσε τα μαθήματα στο σχολείο.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται όμως και ένας ακόμη 15χρονος, καθώς στην παρέα των παιδιών υπήρχε και ένα τέταρτο αγόρι, ο Θανάσης που αρνήθηκε να ακολουθήσει τους συμμαθητές του στην πρωινή κοπάνα καθώς είχε απουσίες. Μια απόφαση που του έσωσε τη ζωή…

Τα τρία αγόρια είχαν γνωριστεί στον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας, ο οποίος αποχαιρέτισε με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media τους μικρούς αθλητές του: «Ο Α.Ο Κυπαρισσίας με πόνο ψυχής αποχαιρετά τους τρεις νεαρούς αθλητές του, Χρήστο Μιρτάι, Νίκο Τριαλώνα και Ενρίκο Μπουζάνι που τόσο απρόοπτα και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Στις οικογένειες των τριών αγγέλων μεταφέρουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο πένθος τους».

Το χρονικό του φρικτού τροχαίου

Οι τρεις φίλοι πήγαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί της Δευτέρας, όμως έφυγαν μετά την πρώτη ώρα με σκοπό να πάνε βόλτα. Ο ένας από αυτούς πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και πρότεινε στους δύο καλούς του φίλους να πάνε όλοι μαζί μια βόλτα προς τα Φιλιατρά.

Τα τρία αγόρια επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ. μέχρι τη στιγμή που στη εθνική οδό Πύργου - Μεθώνης, έξω από την Κυπαρισσία, συγκρούστηκαν με διερχόμενο ημιφορτηγό που οδηγούσε ένας 48χρονος Ρουμάνος.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Από τη σφοδρή σύγκρουση, ωστόσο, το ΙΧ μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών. Ακαριαία βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο συνεπιβάτες του 15χρονου οδηγού, ο οποίος εξέπνευσε λίγο αργότερα, αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Φωτογραφίες: tharrosnews.gr, kyparissialive.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος: Βγήκε το ιατροδικαστικό πόρισμα - Αυτή είναι η αιτία θανάτου του (vid)

Προκαλεί ο Μπερίσα: Να καταργηθεί η επέτειος του «ΟΧΙ» - Στημένο το επεισόδιο με τον Κατσίφα