ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Μπουτάρη: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Βόμβα» Μπουτάρη: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την απόφαση του να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2019 και να κλείσει οριστικά τον κύκλο του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τους αντιδημάρχους και τους στενούς του συνεργάτες και ακολούθως συγκάλεσε σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» προκειμένου να ανακοινώσει στα στελέχη της παράταξης την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης δημαρχιακής θητείας.

«Η απόφαση μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις», επιβεβαίωσε ο Μπουτάρης στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της δημοτικής του ομάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Η "Πρωτοβουλία" βάζει πλέον νέους στόχους για τη διεύρυνσή της και την ισχυροποίηση του αυτοδιοικητικού της χαρακτήρα, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο των τελευταίων οχτώ χρόνων και να υπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις».

Αναφορικά με το πώς βλέπει το μέλλον της πόλης ο Μπουτάρης υπογράμμισε πως «εμείς ανοίξαμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Φυτέψαμε τον σπόρο της ανανέωσης και της εξωστρέφειας. Πιστεύω ότι η πόλη θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μην επιστρέψουμε στο γκρίζο και εσωστρεφές περιβάλλον».

Ο Μπουτάρης θα ασκεί τα καθήκοντα του έως τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2010 ως ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ επανεξελέγη τον Μάιο του 2014.