ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Δέχομαι άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά μου

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Δέχομαι άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά μου

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Ο Πατριάρχης της οικογένειας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι δέχεται άνευ προηγουμένου επίθεση από τα παιδιά του και προσθέτει ότι είναι το αφεντικό της Χαλυβουργικής - Παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αφήνει αιχμές για τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη ο οποίος είχε πει για δικαστικές διαμάχες της Χαλυβουργικής τον οποίο, εμμέσως, αποκαλύψει ψεύτη - «Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής», λέει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΞΕΣΠΑΕΙ - ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ - «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ» ΛΕΕΙ Ο Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα των αδερφών Αγγελόπουλων που με κάθε τρόπο και μέσο βάλλουν κατά του ίδιου του πατέρα τους. Η ιστορία με τα χρέη της Χαλυβουργικής στη ΔΕΗ ανάγκασε τον Πατριάρχη Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία περιγράφει την ανηλεή επίθεση που δέχεται από τα παιδιά του.

Λάδι στη φωτιά της διαμάχης έβαλαν και οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη ο οποίος είχε πει ότι θα δώσει περιθώριο στη Χαλυβουργική να λύσει τις δικαστικές διαμάχες, εννοώντας προφανώς ότι περιμένει από τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να πάρουν την εταιρεία από τον πατέρα τους.

Αυτό το τελευταίο εξόργισε τον Κωνστανίνο Αγγελόπουλο που έρχεται να δηλώσει ότι αυτός είναι το αφεντικό της Χαλυβουργικής, βγάζοντας στη σέντρα τον κ. Σταθάκη!

aggelpoulos

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.

Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό. Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της. Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας. Ουδέν ψευδέστερον!

Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας».

aggelopouloi

Η ιστορία με τη ΡΑΕ και το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος

Την ώρα που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι χρωστούν μέσω της Χαλυβουργικής τα περισσότερα χρήματα από όλους στη ΔΕΗ (32 εκατομμύρια ευρώ) όχι μόνο δεν κατεβαίνει ο διακόπτης, αλλά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) τους ανανεώνει συνεχώς την άδεια για να φτιάξουν δική τους μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας - Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, προ ημερών, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης τους έδωσε επιπλέον πίστωση χρόνου, να μην κοπεί το ρεύμα για να λυθούν οι δικαστικές περιπέτειες της εταιρείας και να βρει προφανώς το παραθυράκι να ενταχθεί στο νόμο περί χρεοκοπημένων εταιρειών για να μην πληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις της.

Μετά την παρέμβαση Σταθάκη, όχι μόνο δεν κόβεται το ρεύμα (με χρή στη ΔΕΗ 32 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά αντίθετα η ΡΑΕ ανανεώνει ένα σχέδιο που είχαν καταθέσει προ ετών για να δημιουργήσουν δική τους μονάδα ενέργειας!

Ένα σχέδιο που όπως γράφει η εφημερίδα Dealnews είχαν καταθέσει οι Αγγελόπουλοι το 2016 και προέβλεπε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 880 ΜW με φυσικό αέριο!

Η Χαλυβουργική λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχει χρεοκοπήσει επί της ουσίας, εξακολουθεί και κρατάει ζωντανή την άδεια και την ανανεώνει κάθε χρόνο.

Με απόφαση της ΡΑΕ που πάρθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2018 και δημοσιοποιήθηκε στις 14/11/2018, η ΡΑΕ κρίνει ότι επειδή η νέα μετοχική σύνθεση της Χαλυβουργικής προέκυψε από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, «εξακολουθεί να διαθέτει τις τεχνικές και τις οικονομικές δυνατότητες, καθώς και την αναγκαία χρηματοδοτική ικανότητα για την άσκηση της αδειοδοτημένης δραστηριότητας».

Διαβάστε το χρονικό των χρεών προς τη ΔΕΗ

Πριν από λίγες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι η ΔΕΗ έδωσε εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος για τα χρέη της Χαλυβουργικής στην εταιρεία ηλεκτρισμού.

Ως αιτία για την εντολή διακοπής της παροχής ρεύματος εμφανίζεται ο τετραπλασιασμός του χρέους της Χαλυβουργικής προς τη ΔΕΗ, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 31,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το 2015, το αντίστοιχο χρέος ανερχόταν σε μόλις 7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πλέον η εταιρεία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων οφειλετών προς τη ΔΕΗ.

Τι είπε λοιπόν ο κ. Σταθάκης;

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σημείωσε ότι «κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».

«Η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».

stathakis 2
aggelopouloi

Θυμίζουμε ότι, η ΔΕΗ είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015 να δίνει αλλεπάλληλες παρατάσεις στη Χαλυβουργική, ώστε είτε να εξοφλήσει το υπέρογκο χρέος της είτε να προχωρήσει σε διακανονισμό του οφειλόμενου ποσού, καταβάλλοντας «έναντι» ποσά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η άκαρπη τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων της βιομηχανίας με τη ΔΕΗ, από την οποία ζήτησαν εκ νέου παράταση προς ρύθμιση έως τις αρχές του 2019.

Αν και η ΔΕΗ αρχικώς συμφώνησε να παράσχει διευκόλυνση ως προς αυτή την εξέλιξη, θέτοντας ως όρο την καταβολή ποσού έναντι της οφειλής, οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής δεν την αποδέχθηκαν.

Τον Αύγουστο του 2018 και ενώ η Χαλυβουργική ζήτησε εκ νέου περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ αποφάσισε να στείλει εξώδικο, ορίζοντας χρονική προθεσμία 30 ημερών για την εξόφληση της οφειλής.

Και η νέα προθεσμία παρήλθε άπρακτη, με αποτέλεσμα στις αρχές Οκτωβρίου η ΔΕΗ να στείλει εξώδικο τόσο στη Χαλυβουργική όσο και τον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) για την απενεργοποίηση της παροχής. Ήδη το χρέος της βιομηχανίας είχε ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και σήμερα πάντως το ρεύμα δεν έχει κοπεί με τον ΑΔΜΗΕ παρά τη μεγάλη ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η ΔΕΚΟ να έχει κινηθεί με εξώδικο και επιστολή προς τον διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, που κοινοποιήθηκε και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σημειώνεται πως μέσα σε διάστημα περίπου πέντε ετών η εταιρεία είχε έρθει σε αλλεπάλληλες επαφές με τη ΔΕΗ, τα όρια ανοχής της οποίας ήταν απολύτως λογικό κάποια στιγμή να εξαντληθούν.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Δείτε ΕΔΩ αν θα πάρετε έως 1.400 ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ)