ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - Είχε κάνει διαρρήξεις σε 32 οικίες

Θεσσαλονίκη: Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - Είχε κάνει διαρρήξεις σε 32 οικίες

Τα κλοπιμαία τα πήγαιναν προς πώληση σε ενεχυροδανειστήριο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαρρήξει συνολικά 32 οικίες σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας και είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της δράσης και την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσεις τους είναι ότι διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση σε ενεχυροδανειστήριο και κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο διαδίκτυο, προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να αποκρύψουν τα κλοπιμαία τα τοποθετούσαν σε λούτρινα αρκουδάκια.

"Προχωρήσαμε στη σύλληψη (9) ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς αυτής ομάδας, συμβάλλοντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες", τόνισε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

ΠΗΓΗ thestival.gr